WanHaber - Özel

Koronavirüsle mücadele kapsamında yurt genelinde topyekün mücadele devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından alışveriş merkezi, market ve kalabalık iş yerlerine maskesiz girişin yasaklandığı açıklanmıştı. Maskenin ücretli olarak satışının da durdurulmasıyla beraber bir çok vatandaş maske bulmakta zorlanırken, işletmeler tarafından kendilerine maske verilmediğinden dert yanıyor. 

VAN'DAKİ MARKETLERDE MASKE VERİLMİYOR

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada vatandaşlara market girişlerinde iş yeri sahipleri tarafından ücretsiz maske temin edileceği belirtilmişti. Bu açıklamaya rağmen Van'da alışveriş için markete giden vatandaşlar mağdur oluyor. Bir çok işletme müşterilerine maske vermezken, çalışanlar tarafından müşterilere maskesiz içeri alınmayacakları dile getiriliyor. 

İŞLETMELERDEN MASKE SAVUNMASI

Kent genelindeki işletmeler ise kendilerine henüz maske verilmediğini ve bu yüzden müşterilerine temin edilmediğini açıklayarak, durumun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini dile getiriyor.

PTT MASKE DAĞITIMINA DEVAM EDİYOR

PTT üzerinden ücretsiz maske dağıtımları devam ederken, sıralamaya göre başvuruda bulunan ailelerin kapısı çalınıyor. Hükümet yetkilileri 20 ila 65 yaş arasında olan bireylere haftalık 5 maskenin ücretsiz olarak verileceğini açıklamıştı.İstanbul ve Ankara'daki eczanelerde uygulanan ücretsiz maske dağıtımı uygulaması ise henüz Van ve diğer illerde hayata geçmedi.

Editör: Wan Haber