Karatay Diyeti, Prof. Dr. Canan Karatay tarafından oluşturulan bir diyet programı.


Yalnızca zayıflamaya değil, sağlıklı beslenmeye de yararlı olan bu diyet programıyla şimdiye dek binlerce kişi kilo verdi.

Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Diyeti’ni kitap haline getirip isteyen herkesin faydalanmasını sağladı. Bunun yanı sıra Karatay’ın, Karatay Mutfağı, Karatay Diyeti ile Yaşam Boyu Sağlık ve Karatay Diyetiyle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi isimli kitapları da bulunuyor.


Karatay Diyeti, düşük kalorili ama tok tutan besinleri içeriyor ve diğer diyetlerin aksine verilen kiloları kısa sürede almamayı vaad ediyor


Peki, Karatay Diyeti nasıl uygulanıyor?


Karatay Diyeti’nin en önemli noktalarından biri bu beslenme programında yalnızca 3 ana öğün bulunması. Karatay’da diğer diyetlerde olduğu gibi ara öğünler yok.


Diyetin diğer bir önemli noktası ise asla ama asla paketli gıdaların tüketilmemesi, işlenmiş ürünlerden uzak durulması ve mümkün olduğunca organik beslenmenin tavsiye edilmesi.

Karatay Diyeti’nde, ekmek ve tahıllı gıdalar, şeker ve şeker içeren gıdalar, paketli ürünler ve kavun, üzüm gibi şeker içeriği yüksek meyvelerin tüketilmesi yasak.


Karatay Diyeti, gün boyunca kişinin enerjisini yüksek tutacak besinler öneriyor. Yumurta, süt, sebzeler ve doğal yağlar diyet programının vazgeçilmezleri arasında.



Diyetin temel noktaların biri ise diyet süresince mutlaka günde 8-10 bardak su içilmesini tavsiye etmesi. Bunun yanı sıra Prof. Dr. Canan Karatay, diyetin uygulandığı esnada günde 40-60 dk yürüyüş yapılmasını da öneriyor.


Karatay kurallarına göre kahvaltı mümkün olduğunca erken yapılmalı, akşam 20.00’den sonra ise meyve de dahil olmak üzere hiçbir şey tüketilmemeli.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın diyeti kişiye bağlı olarak bir ayda 4 ile 8 kilo arasında verdirebiliyor. Ancak kurallara kesinlikle uyulmalı ve kaçamak yapılmamalı... İHA

Editör: Wan Haber