Buz lazer epilasyon nedir?

Özellikle kadınların en önemli problemlerinden biri olan istenmeyen tüy sorunu buz lazer ile tarihe karışıyor! Buz lazer ile kısa zamanda konforlu bir zaman diliminde istenmeyen tüylerinize veda edin. Buz lazer diğer lazer epilasyonlardan farklı olarak her cilt tipine etki eder ve kıl kökünde bulunan farklı yapıları da hedef almaktadır. Buz lazer istenmeyen tüyler için kalıcı çözümdür.

Yalnızca tek bir atışta oldukça geniş bir alanı etkileyen buz lazer uygulaması ile siz de ağrısız ve acısız bir şekilde tüylerinizden kurtulun. Tek atışta oldukça geniş alana yayılan enerjisi sayesinde buz lazer epilasyon tek seansı oldukça kısa sürmektedir. Yaklaşık olarak 6 seans gibi bir sürede operasyon süreci tamamlanır.

Peki buz lazer fiyatları ne kadar? Fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak ve buz lazer ile ilgili daha detaylı bilgilere erişmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Aşırı tüylenme sorununun sebebi nedir?

Aşırı tüylenme sorunu çoğu kişinin mustarip olduğu bir problemdir. Kişiyi oldukça rahatsız eden bu problem özgüven eksikliğine ve psikolojik sorunlara yol açabilir. Aşırı tüylenmenin sebebi kişiden kişiye değişse de genel olarak şu şekilde açıklanabilir:

Yaş artışı ve yaşlanma
Cımbız, ağda, tüy dökücü krem ve benzeri gibi tüy alma ürünlerinin çok fazla kullanımı
Bazı ilaçların getirdiği alerjik tepkimeler
Genetik nedenler
Hamilelik süreci
İnsülin direnci ile ilgili problemler
Hormonal bozukluklar ve dengesizlikler
Buz lazer işlemi nasıl uygulanır?

Buz lazer lazer teknolojileri arasında en yeni ve en gelişmiş yöntemlerden biridir. Vücudun hemen hemen tüm bölgeleri için ve her cilt tipi için uygunluk göstermektedir.

Geleneksel yöntemlere başvurularak tüy alma işlemlerinin uygulanması kolay ve fiyat açısından daha elverişli görünse de sonuçları o kadar tatmin edici olmayabilir ve kalıcı bir çözüm getirmemektedir. Buz lazer ise tüm bunların aksine kalıcı bir uygulamadır. Uzun vadede düşünüldüğü zaman maliyet açısından çok daha uygun bir seçenektir.

Buz lazer işleminde tüm seanslar bittikten sonra istenmeyen tüyler kalıcı olarak yok olacak. Özellikle tıraştan sonra kızarma problemi yaşayanlar, kıl dönmesi rahatsızlığından mustarip olan kimseler buz lazer ile oldukça rahat edecekler ve ciltler pürüzsüz görünecektir.

Buz lazer teknolojisi eksi 3 derecelik bir soğutma sistemi sayesinde ciltte herhangi bir yanık veya yara izi oluşmasına da engel olur. Cildin serinlemesine katkı sağlayarak lazerin yaydığı ısının kişi tarafından hissedilmemesine olanak tanır.

Buz lazer ile adeta cildinize masaj yapılıyormuş gibi hissedeceksiniz. Buz lazer fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimize ulaşabilirsiniz.

Buz lazer epilasyon kaç seans yapılır?

Buz lazer işleminde seans sayısının kaç olacağı genellikle epilasyonun yapılacağı bölgenin genişliğine ve kıl köküne göre farklılık gösterir. Fakat yapılan araştırmalardan yola çıkarak yaklaşık olarak 6 ila 8 seans arasında buz lazer işleminin sürdüğü bilinmektedir. Buz lazer hemen hemen 45 ila 75 dakika arasında işlemin tamamlanmasını amaçlar. Buz lazer işleminde seans süresi hastanın cilt yapısına, kıl rengine, kıl köküne, kılın kalınlık düzeyine ve yoğunluğuna göre farklılık gösterir. Kişinin kullandığı belli başlı ilaçlar var ise hormonal dengesizliklere sahip ise seans süresi uzayabilir.

Buz lazer epilasyon seans süresi ne kadar?

Buz lazer işleminde bir seans süresinin kaç dakika olacağı kişinin kıl yapısına, kıl köküne ve uygulamanın yapılacağı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Genellikle geniş bölgeler yaklaşık olarak 20 ila 45 dakika arasında sürer. Çene, bıyık gibi daha dar bölgeler ise 5 ila 10 dakika arasında tamamlanır. Tüm vücuda yapılan buz lazer süresi ise kişiden kişiye farklılaşabilir. Kadınlar için bu süre 1,5 saati bulabileceği gibi erkeklerde ise bu süre 2,5 saati bulur.

Buz lazer yüz için uygulanabilir mi?

Buz lazer işlemi yüz bölgesi için de uygulanır. Yüz bölgesinde bulunan tüyler tüm vücutla kıyaslandığında en hızlı uzayan tüy grubuna girer. Bunun sebebi ise yüz bölgesinin hormonal açıdan daha hassas bir yapıda olmasıdır ve yüz bölgesinde bulunan tüylerin kökleri daha derin olmaktadır. Yüz bölgesi için uygun epilasyon yöntemi seçilmelidir ki bu bölgedeki tüyler için oldukça etkili olmalıdır. Buz lazer ile yapılan tüylerden arındırma uygulaması ile hissedilecek ağrı ve sızı minimum düzeyde olur.

Buz lazer epilasyon kalıcı bir uygulama mı?

Buz lazer diğer lazer epilasyon türleriyle kıyaslandığında tüm cilt tipleri ve kıl kökleri için uygun bir seçenektir. Buz lazer istenmeyen tüyler için kesin kalıcı bir çözüm sunar. Buz lazer işlemi sayesinde açık veya koyu ten, ince veya kalın fark etmeksizin her tüy tipi kalıcı olarak azaltılır. Siz de buz lazer yaptırmak istiyor ve buz lazer fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız kliniğimizi arayabilirsiniz.

Gebelik döneminde buz lazer yaptırılması sakıncalı mıdır?

Gebelik süresince anne adaylarının hiçbir şekilde epilasyon yaptırması doğru değildir Buna buz lazer de dâhildir. Hormonal yapı farklı bir süreçte olduğundan etkili de olmayacaktır.

Buz lazer için en uygun mevsim nedir?

Buz lazer epilasyonun cilde herhangi bir zarar vermeden her mevsim uygulanabilen bir tekniktir. Fakat yine de buz lazer sonrasında bir müddet güneş ışığına maruz kalmamak önemlidir. Güneşlendikten 2-3 gün sonra buz lazer uygulaması yapılması önerilir. Aynı zamanda buz lazer uygulamasında 2-3 gün sonra güneşe çıkılması önerilir.

Buz lazer erkekler için de uygun mu?

Buz lazer hem kadınlar hem de erkekler için uygun bir işlemdir. Günümüzde kadınlar kadar erkeklerde aşırı tüylenme problemi yaşamaktadır ve bu durumdan rahatsız olan erkek sayısı bir hayli fazladır.

Buz lazer zararlı bir işlem mi?

Buz lazer epilasyon hakkında en çok sorulan sorulardan biri de herhangi bir risk taşıyıp taşımadığıdır. Ancak bu zaman kadar elde edilen verilerin hiçbirinde buz lazer epilasyonun sağlığa zararlı olduğuna dair bir kanıt bulunmamıştır.

Buz lazer fiyatları ne kadar?

Buz lazer fiyatları uygulama yapılacak bölgenin genişliğine ve kıl kökünün yapısına bağlı olarak değişir. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. 02122414624 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak buz lazer fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site: https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique

Editör: Wan Haber