3. Doz Aşı Gerekli Mi?
Bugün online olarak gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının ana gündem maddesinin 3. doz koronavirüs aşısı olduğunu bir kez daha vurguladı. Aşı programının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Bakan Koca, aşı programının koronavirüs tablosundaki günlük verilerden de takip edildiğini aktardı.

Öte yandan 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşların ortalama olarak 4 ay süre önce aşı olduklarının dikkate alınması ile hala koruyuculuğunun devam ettiği değerlendirilmesinin yapıldığını ve bu konu hakkında aşı olduğu halde virüse yakalananlar üzerinden yapılan incelemelerin sürdüğünü belirtti. Şu an için 2 doz mRNA aşısı olmuş vatandaşların 3. doz aşı olmalarını gerektiren bir durum olmadığını da açıklamasına ekledi. 

Sinovac Aşısı Olanlara 3. Doz Tavsiyesi

Diğer yandan Bakan Koca, inaktif aşı olmuş vatandaşların ise vakit kaybetmeden 3. doz aşılarını ister mRNA ister inaktif olarak yaptırmaları gerektiğini belirtti.

'Tedbirlerin Gevşetilmesi Mümkün Değildir'

Vaka sayıları hakkında da bilgi veren Sağlık Bakanı, 'Vaka sayılarının günlük 28-30 bin bandında seyrediyor olması 10 günlük zaman dilimi için yaklaşık aktif 300 bin vakaya karşılık gelmektedir. Bu durumun kritik bir yük olduğunun farkında olmak zorundayız. Mevcut aktif vakaların genç olması sağlık sistemini zorlamıyor olsa da halen yüksek sayıda enfekte olmuş kişinin bulunması kabul edilebilir değildir. Aşı ile toplum bağışıklığı sağlanmadan tedbirlerin gevşetilmesi mümkün değildir.' dedi. 

Editör: Wan Haber