Dizi dünyasının en başarılı ve dev ismi olan Zafer Ergin, dizisinin sezon finali yapmasıyla gündeme geldi. Yıllar boyu devam eden Arka Sokaklar dizisinin Rıza Babası Zafer Ergin, son zamanlarda en çok araştırılan ve merak edilen isim haline geldi. Başarılı ve tecrübeli olan dev ismin yer aldığı Arka Sokaklar sezon finali ile izleyicinin karşısına çıkmıştı. Uzun süredir sadece bu projede olan farklı bir projede yer almayan ünlü ismin kim olduğu merak edildi. Zafer Ergin’in yaşı, boyu, kilosu, memleketi ve yer aldığı diziler çok merak edildi. 
Zafer Ergin kimdir?
Zafer Ergin 1942 yılında hayata gözlerini açtı. 1958 yılından bu yana etkin bir şekilde ekranlara gelmeye devam etmiştir. Yer aldığı her projede kendini göstermiştir. Uzun zaman önce kariyer hedefi olarak sadece televizyon dünyası olan Ergin, istediği kariyer basamaklarını tek tek çıkmıştır. 78 yaşında olan Ergin 1975 yılında Melek Baykal ile dünya evine girmiştir. İkili bu evliliği yürütemeyip ayrılık kararı almıştır ve 1979 yılında boşanmıştır. Zafer Ergin daha sonra Binnaz Ergin ile evlenmiştir ve bu evliliklerinden Esra Ergin adında bir çocukları dünyaya gelmiştir. Zafer Ergin eğitimleri ve tecrübeleri sonunda Türkiye’nin en başarılı tiyatrocusu ve televizyon sanatçısı olmuştur. Dizi ve film dünyasının en tecrübeli ismi şimdilerde Arka Sokaklar dizisi ile boy göstermeye devam ediyor. 
Zafer Ergin hangi dizilerde rol aldı?
Zafer Ergin 2006 yılından bu yıla kadar Arka Sokaklar dizisinde rol almaya devam etmektedir. Arka Sokaklar dizisi ile bir yola giren Zafer Ergin hala aynı dizide kendini göstermeye devam ediyor. Zafer Ergin bu proje dışında Kurtlar Vadisi Pusu, Kılıbık, Hırsız, Deli Yürek, Çalıkuşu, Alev Alev, Ekmek Teknesi ve Damga gibi birçok başarılı projede de yer almıştır.

Editör: Wan Haber