• Boyu 1.73, kilosu ise 58 kilogramdır.
  • Aslan burcu olan Meryem Uzerli’nin gözleri mavi renklidir.
  • Açık kahverengi saçlara sahip olan Meryem Uzerli’nin annesi Ursula Uzerli, babası ise Hüseyin Uzerli'dir. 2 çocuğu vardır.

Çocukluk Yılları

Kesinlikle odasından fazla dışarıya çıkmak istemeyen, kimseyle konuşmak istemiyen, çekingen ve İçine kapanık bir çocuktu. Kimseyle konuşmayan bir kız olduğunu dile getiriyor. Kendi dünyasında yaşadığını, öyle kalabalık arkadaş grubunun olmadığını dile getiriyor.

Eğitim Hayatı

Almanya’nın Hamburg kentinde oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldı. Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel'in de İçerisinde bulunduğu Almanya’nın önemli merkezlerinde tiyatrolarda oynadı. Pek çok dizi ve filmlerde rol aldı.

Hangi Proje İle Parladı?

Muhteşem Yüzyıl Hürrem Sultan karakteri ile Yıldızı parlayan Meryem Uzerli Daha sonrasında ise değişik projeler de yer aldı

Bir zamanlar Tükenmişlik sendromu rahatsızlığına yakalanan Meryem Uzerli, vermiş olduğu kilolular ile dikkatleri çekmişti. Daha sonrasında ise kendisini toparlayan Meryem Uzerli kayda değer bir proje olmadığı müddetçe herhangi bir dizide rol almayacağını söylemişti. 2 tane çocuğu vardır. İkisi de evlenmediği halde erkek arkadaşlarından hamile kalarak dünyaya gelmiştir.

Bir röportajında kendisini tatmin edecek ya da kendisine yetecek bir erkeğin arayışında olduğunu ve böyle bir erkeğe henüz denk gelmediğini dile getirmiştir. Bu açıklamalarından sonra biraz tepki çekmiş olsa da aslında kendisine özgüveni ile ekranlara gelen bir kadın biçiminde tanımlandı.

Editör: Wan Haber