ATV ekranlarında yayınlanan Maraşlı dizisi hem konusu hem de oyuncuları ile bu sezonun en popüler yapımları arasında yer almayı başarıyor. Dizinin başrol oyuncuları ise bu sezonun en dikkat çeken isimlerinden oldu.

Dizide Mahur karakteriyle karşımıza çıkan genç oyuncu Alina Boz hem güzelliği hem de oyunculuğuyla büyük bir hayran kitlesine sahip. Alina Boz'u yakından tanımaya ne dersiniz?

Alina Boz kimdir?
14 Haziran 1998 senesinde Moskova'da dünyaya geldi. Güzel oyuncunun annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türktür. İlköğretim çağına kadar Rusya'da yaşayan Alina Boz daha sonra ailesinin işlerinden dolayı Türkiye'ye gelmiştir. İstanbul'da yaşamaya başlayan Alina Boz, Türkçe öğrenmiş ve eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olmuştur. Daha sonra ise Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmış ve kariyer olarak oyunculuğu tercih etmiştir. Bu sırada dizi ve filmlerde de yer almaya başlayan Alina Boz seyircilere kendisini tanıtma fırsatı bulmuştur. İlk kez 2013 senesinde yayınlanan Cesur Hemşire dizisinde Canan karakteri ile izleyici karşısına çıkmıştır. Ancak asıl çıkışını ise 2014 senesinde rol aldığı Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya'nın başrolünü paylaştığı Paramparça dizisindeki Hazal rolü ile yapmıştır. Ardından Sevda'nın Bahçesi dizisinde rol alan Alina Boz, Vatanım Sensin dizisinde de yardımcı karakterde karşımıza çıkmıştır. 2018 senesinde Alp Navruz ile Elimi Bırakma dizisinde başrolü oynayarak popülerliğini daha da arttırma fırsatı yakalamıştır. Ayrıca Netflix platformunda yayınlanan Aşk 101 dizisinde Eda rolü ile de herkesten tam not almayı başarmıştır. Alina Boz şu an ise ATV ekranlarında yayınlanan başrolünü Burak Deniz ile paylaştığı Maraşlı dizisinde başrolü oynamaktadır. Ayrıca Bölük ve Kaçma Birader gibi sinema filmlerinde de yer alan güzel oyuncu birçok reklam filmi projesiyle de televizyonlarda karşımıza çıkmıştır.

 

Editör: Wan Haber