Borsa İstanbul'da geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden Hakan Atilla'nın ardından başkanlığa Korkmaz Enes Ergün getirildi.

Peki Kormaz Enes Ergun kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Borsa İstanbul’un bugün yapılan genel kurulunda Hakan Atilla’nın görevi bırakması ile boşalan genel müdürlük koltuğuna Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Korkmaz Enes Ergun getirildi.

Borsa İstanbul'da Enes Ergun dönemi resmen başladı. 

KORKMAZ ENES ERGUN KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Kormaz Enes Ergun 24 yıllık borsa kariyerinde birçok şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetmesiyle öne çıkıyor.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başladı.

Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 24 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti.

Ergun, halen Kotasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

BORSA İSTANBUL NEDİR?

Borsası olan her ülkede, yatırımcıları bir araya getiren, alım – satım faaliyetlerinin güvenli, adil ve rekabetçi bir ortam içerisinde gerçekleşmesini sağlayan borsa kurumları bulunur.

Borsa İstanbul, bu alanda Türkiye’de faaliyet gösteren tek borsa kurumu olma özelliğini taşımaktadır. İlk kez 1986 yılında İMKB(İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) ismi ile faaliyete geçen kurum, 5 Nisan 2013 tarihinde Borsa İstanbul(BİST) adını almıştır.

Bugün Türkiye’de borsada hisse senedi alım – satım işlemleri gerçekleştiren her yatırımcı, Borsa İstanbul bünyesinde faaliyet göstermektedir.

Editör: Wan Haber