Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarından olan Enka Holding büyük vurgun habrleriyle gündeme geldi. 

Holding'de personel müdürü olarak çalışırken Ağustos ayında görevine son verilen Gökhan K'nın vurgun yaptığı iddiaları gündemi sarstı.

Enka Holding sahibi kimdir? Kimin? Mehmet Tara Kaç yaşında ve nereli?

ENKA HOLDİNG NE OLDU? OLAYI NEDİR?

Gökhan K. silahlı iki adamı ile şirketin genel müdür yardımcısı Sebahattin G.'nin odasını bastı. Gökhan K., belinden çıkardığı silahı Sebahattin G.'nin başına dayayarak "Geçmiş hesapları incelemeye devam edersen seni öldürürüm" diyerek tehdit etti. Sebahattin G. savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Enka Holding tarafından denetim süreci başlatılarak zararın hesaplanmasına gdildi. 2007- 2019 yılları arasında kendisine maaş, prim, ek kazanç göstererek toplam 8 milyon 587 bin lira fazla parayı uhdesine geçiren eski müdürün aynı şirkette çalıştığı kardeşi ve arkadaşıyla işbirliğinde olduğu iddia edildi. Dosya bilirkişi incelenmesi yapıldı. Sabah'ta yer alan habere göre, raporda üçlünün düzenlemiş oldukları sahte bordrolarla müşteki firmayı toplam 20 milyon 159 bin lira zarara uğrattıkları ortaya çıktı.

Şüphelilerden Alaaddin O. suçunu kabul ederken Alaattin O. suçunu itiraf etti. İki kardeş suçlamayı kabul etmese de Alaattin O. üzerine atılı suçu tevil yoluyla ikrar etti.

3 şüphelinin 10 yıla kadar hapsi isteniyor. 

ENKA HOLDİNG SAHİBİ KİMDİR?

Enka Holding, Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden olmakla beraber, 1981 yılından bu yana ENR En İyi Uluslararası Müteahhitler arasında yer almaktadır. İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapan Mehmet Tara, şirket yönetimini üstlenen Tara Ailesi'nin üçüncü kuşak temsilcisidir.

MEHMET TARA KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Enka İnşaat ve Sanayi A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı'dır. 3 Mayıs 1983 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Lise öğrenimini ABD'de Cushing Academy'de tamamladıktan sonra aynı ülkede yer alan Wentworth Institute of Technology 'den İnşaat Mühendisliği lisans eğitimini almıştır.

Editör: Wan Haber