Yüz Kremi

Cildinizin makyajdan önce güzelce temizlenmesi ve ardından nemlendirilmesi gereklidir. Nemlendirmek içinde cildinizin kuru veya yağlı bir cilt olmasına dikkat edilmelidir. Nemlenen cilde sürülen fondöten kabarmaz ve kusursuz bir güzellik verir. Aynı zamanda nemlendirme işlemlerini gece yatmadan önce de yapmanız cilt sağlığınız açısından önemlidir.

Baz

Yüzünüze fondöten sürdüğünüzde bazen cilt tonu farkı oluşur. Cilt tonunuzun dengelenmesinde ve gözeneklerinizin küçültülmesinde makyaj bazı önemli bir malzemedir. Birçok kişi makyaj bazını kullanmaz. Ama görüldüğü gibi ciddi faydaları vardır.

Göz Farı Bazı

Göz farı kullanacaklar farı sürdükten sonra direk diğer işlemlere geçmemelidir. Farın göz kapaklarınızda aralık aralık hat oluşturmamasını ve uzun süreli kalmasını istiyorsanız göz farı bazı kullanmalısınız. Yalnız göz farı bazınızın kuruması için de bir süre beklemelisiniz. Far bazı kuruduktan sonra sürülen farınız rengini ve pigmentlerini daha iyi gösterecektir.

Fondöten

Diğer işlemleri uyguladıktan sonra yüzünüz fondöten sürmek için hazır bir hale gelecektir. Bu noktada cildinize uygun bir fondöten seçimi yapmanız gerekmektedir. Fondöten sürme işlemini de sünger yardımıyla yaparsanız daha iyi dağıtabilirsiniz. Yüzünüzün ortasından süngerle kenarlara yayarak fondöteni sürebilirsiniz.

Corrector

Corrector gözaltınızdaki renk eşitsizliklerini dengelemek için kullanılan bir bazdır. Özellikle göz altı morluğu fazla olanlar için önerilir. Böyle bir sıkıntınız yoksa bu aşamayı geçebilirsiniz.

Kapatıcı

Kapatıcı fondöteni yüzünüze iyice yaydıktan sonra kullanılmalıdır. Kapatıcıyı sadece gözaltı için kullananlar muhakkak vardır. Ancak kapatıcı sadece gözaltı için değil bazı sivilcelerin ve lekelerin kapatılmasında da işe yarar.

Pudra

Pudranın yüzü kuruttuğu söylenir. Evet tek başına kullanırsanız doğrudur. Ancak siz fondöten ve kapatıcı üzerine kullanacaksınız. Bu makyajınızın sabitlenmesini sağlayacak ve makyajın akmasını önleyecek. Yağlı ve karma cilt tonlarındakiler bu uygulamaya çok dikkat etmelidir.

Burdan sonra gözünüze far, eyeliner ve maskara kullanabilirsiniz. En son ise biraz kontür ve allık ekleyebilirsiniz.

Nasıl Makyaj Yapılır?

Editör: Wan Haber