1.    4-2-4 Metodu: Cilde 4 dakika boyunca su bazlı yağ uygulanması şeklidir. Sonrasında bir arındırıcı krem kullanılarak 2 dakika boyunca bu kremin uygulanması gerekiyor. Böylelikle cilt su ile durulanılarak 4 dakika daha harcanılan surenin neticesinde temizleme işlemi iki aşamalı bir temizlik olarak bilinir.
2.    Konjac Sünger Yöntemi: Cildin çok dikkatli bir şekilde temizlenebilmesi amacıyla özel bir konjac süngeri kullanmak mümkündür. Bu sünger, konjac bitkisinin köklerinden imal edilen özel yapıya sahip bir sünger çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kullanılmadan önce yumuşatmak amacıyla birkaç dakika ılık suya batırılması işlemi gerçekleştirilebilir. Daha sonrasında ise biraz hafif bir şekilde sıkılaştırılması ve alından itibaren başlamak suretiyle çeneye doğru hareket eden dairesel hareketlerle yüzün temizlenmesi gerekir.
3.    Yüzün Serum, Emülsiyon Ve Esanslardan Meydana Gelen Özel Bir Güzellik Rutini Aracılığıyla Haftada Bir Temizlemek Gerekir: örnek verilecek olursa Asya ülkelerinde yaşayan kadınlar, yüzlerine cilt bakımı amacıyla 17 tane ürün kullanırlar. Önce bu ürünleri hafif bir doku ile uygulamak gerekir. Daha sonrasında ise ağır olanları uygulamak ve son etapta ise yoğun kalemler ve emülsiyonları uygulanarak cildin daha canlı ve daha parlak bir görünüme kavuşması sağlanır.
4.    Yüzün Ultraviyole Işığın Etkilerinden Korunması Gerekir: güneş gözlüğü ve şemsiye kullanmak gerekir cildin Güneş ışınlarından gelen zararlı ultraviyole kısımlarına karşı bulutlu bir günde bile olsa koruyabilecek etkili bir yöntem olmaktadır aynı zamanda birçok biri kendisine Güneş ışıklarından kaynaklanan yaşlanmanın etkilerinden de kurabilmek amacıyla SPF kremlerini tercih etmektedir.
5.    Cildin Güzelleştirilmesi İçin Pirinç Suyunun Kullanılması: Yüzyıllardan beridir cilt ve saç güzelliği konularında pirinç suyu kullanılmaktadır. Yüzün düzenli bir şekilde pirinç suyu ile yıkanması sonucunda cildin yumuşak ve esnek bir görünüme kavuşması ve ayrıca renk tonunun iyileştirilmesi sağlanabilir.
6.    Kozmetik Ürünler Yerine Yeşil Çay Ve Nane Kullanılması: yeşil çay ve nane yüz bakımında kullanılan önemli faktörlerdendir. Bu ürünler çeşitli yüz maskeleri, yaşlanmayı önleyici kremler, emülsiyonlar ve infüzyonlar içermektedir. Düzenli bir şekilde nane ve Yeşilçay kullanılmasının sonucunda cildin daha sağlıklı hale gelmesi ve parlamasına da yardımcı olunabilir.
7.    Ürünlerin Yüze Uygulamadan Önce Köpük Hâline Getirilmesi Gerekir: Kozmetik ürünlerin doğrudan cilde uygulamamak gerekir. Bu nedenle bunun yerine ciltte bulunan kan akışını güçlendiren onarıcı süreçleri güçlendiren ve gençleşmeye yardımcı olan hafif dokunuşlar aracılığı ile uygulamak, ürünleri köpük hâline getirmede bireylere yardımcı olur.

 

Editör: Wan Haber