Cilde doğru ve etkili bir bakım yapma konusu ile ilgili çeşitli öneriler ve birbirinden değişik binlerce ürün çıkmaktadır. Dermokozmetik sektörü teknolojiden almış olduğu haz ile limitlerini zorlarken hangi ürünün neye göre seçileceği ile ilgili kararsız kalmamak için etkili ürünlerin kullanılması ve etkili yöntemlerin uygulanması gerekir.

Evde Cilt Bakımı İçin Bu Önerilere Dikkat

Canlı ve ışıldayan bir görünüme sahip bir cilde kavuşabilme amacıyla cilt bakım ürünlerine onca paralar harcamanın şart olmadığı bilinmelidir. Doğru ürünler kullanılarak ve düzenli bir uygulama gerçekleştirilerek cilt bakımı ile cilt sağlığının korunması artık sizin elinizde.

Evde Cilt Bakımı

Sağlıklı Bir Cilt İçin Nelere Dikkat Etmek Gerek?

  • Güneşten Korunmak Şart

Bronz bir ten elbetteki harikadır. Uzun süre güneşe maruz kalmak, cilt için sağlıklı bir hareket olmayacaktır. Özellikle de güneş kremi kullanmak, cilt bakım rutininin en önemli ürünlerindendir. Genel görüş, güneş kreminin yalnızca yaz aylarında kullanılması gerektiği ile ilgili olsa da işin aslında kış aylarında da güneş kreminin kullanılmasının doğru bir cilt bakımı için gerekli olduğu bilinmektedir. Bu nedenle kış aylarında spf'si düşük olan güneş kremlerinin tercih edilmesi doğru bir uygulama olacaktır.

  • Peelin”in Abartılmaması Gerekir

Peeling, diğer ismi ile cildi ölü derilerden arındırmak uygulaması, Taze bir cilde Merhaba demenin en kestirme yolu olarak bilinmektedir. Pürüzsüz ve kusursuz bir cilt için peeling işleminin uygulanırken cildin hassas olduğunun da unutulmaması gerekir. Abartıya kaçan peeling, cildin tahriş olmasına sebep olur. Doğal yöntemlerle peeling yapmak için zeytinyağı, toz şeker ya da Türk kahvesinden ilham alınabilir.

  • Doğallık Daima Modadır

Doğal olmanın modası hiçbir zaman geçmemektedir. Cilt bakım ürünleri, genellikle harikalar yaratsa da bireyler tercihlerini doğallıktan yana kullanmayı isteyeceklerdir. Doğal bir nemlendirici için aloe vera ya da jojoba büyük çeşitlilik doğal yöntemlere başvurulması gerekir.

  • Uygu-Güzellik İlişkisi

Nasıl ki bir insan kahvaltı yaptığı zaman mutluluk hormonları çalışıyorsa aynı şekilde uyku uyumanın da güzellik üzerinde olumlu etkisi vardır. Yapılan araştırmalara göre iyi bir uyku düzeni olan kadınlarda renk düzensizliği, kırışıklık ve esneklikte azalma gibi belirtilere daha az rastlandığı ortaya çıktı. Kaliteli bir uykuya sahip olan kadınların güneş ışınlarına maruz kaldıktan sonra bile daha çabuk toparlandığı gözlemlenmiştir. “Güzellik uykusu tanımı, asla bir şehir efsanesi değildir!”

  • Masaj Her Derde Devadır

Evde Cilt Bakımı

Cildin hassas yapısına zarar vermemek amacıyla yüzün temizlenirken yumuşak hareketlerle masaj yapılması daha uygun olacaktır. Yüz temizliğinde fırça ya da bez kullanmak cildi tahriş edebilir, yorabilir. Bunun yerine cildin masaj yapılarak temizlenmesi, kan dolaşımının da hızlandırılmasını sağlayacağı için cildin doğal yapısının korunmasını sağlayacaktır.

  • Siyah Noktaları Sıkarken Dikkat

Siyah noktaların can sıkıcı şeyler olduğunu kabul etmemek imkânsızdır. Fakat doğru tekniği bilmiyorsanız siyah noktalara veda ederken onların yerine gelen minik izlere merhaba diyebilirsiniz Bu nedenle her görülen siyah noktanın sıkılmaması ya da sıkılırken çok dikkatli olunması gerekir.

  • Su İçmek Daima İyi Fikirdir.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre günde 2 litre su içmenin cilt sağlığı ve güzelliği üzerinde olumlu etkileri ortaya çıkmaktadır. Eğer cildiniz esnekliğini ve önemini kaybetmeye yavaş yavaş başlamışsa bunun altında yatan sebeplerden bir tanesi de yeteri kadar su içilmemesi olabilir.

  • Ani Isı Değişimlerine Dikkat

Çok sıcak suyla ve uzun süren duş almaktan kaçınılması gerekir. Çünkü cildin aşırı sıcak ve soğuk suya yada havaya maruz kalması aşınmasına ve tahriş olmasına sebep olur.

Editör: Wan Haber