Kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüşte hedeflenen paket tutulan giderler kalem kalem hesaplanacak, zorunlu olmadıkça bina ve araç kiralanmayacak, yurt dışı gezilere gidilmeyecek. Tasarruf kurallarına uymayan kamu tazminatına cezaların verilmesi da söz konusu olacaktır.

Kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüşler hedeflenen tasarruf paketi açıklanacak

Kamu harcamalarında 100 milyar liralık düşüş desteği hedeflenen tasarruf paketi, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanacak.

A'dan Z'ye tüm kalemler incelenecek

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıyla kamuoyuyla paylaşılacak. Toplantı saat 10.00'da başlayacak. Kamuda tasarruf genişletiliyor. A'dan Z'ye tüm kalemler incelenecek. Kurumların tamamını eli taşına koyacak.

Nelere izin verilmeyecek?

Kamuda tasarruf paketinin açıklandığı program, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek. Yılmaz ve Şimşek tarafından açıklanacak paket ile 100 milyar liralık büyüklüğe ayrılan tasarruf miktarıyla birlikte, kamu harcamalarında giderler kalem kalem hesaplanacak, harcamalar en az indirilecek. Zorunlu olmadıkça kamu kurum ve kuruluşları bina ve araç kiralamayacak. Kiralanan ek bina ve araçlar ihtiyaca göre belirlenecek. Yılın farklı zamanlarında farklı illerde düzenlenen tanıtım, eğitim gibi etkinliklere yer verilecek.

Kamu binalarında enerji tasarrufu tasarrufu

Kırtasiye harcamaları azalacak, yazışmalar dijital olarak birleştirilecek. Yüzde 65'i biten yatırımlar tamamlanacak, ancak yeni yatırımlara başlamayacak. Kamu ailesine bağlı konuk evleri ve sosyal imkanlarda özel kontenjanlar sınırlandırılabilir. Kamu binalarında enerji tasarrufu tüketimi.

Yurt dışı gezilere gidilmedikçe gidilmeyecek

Mal ve hizmet alımı ödenekleri ile ödemelerde kesintiye gidilmesi beklenen paket saklanacak, az kaynakla etkin projeler yapılacak, temsil, ağırlama, toplantı ve dış seyahat gibi giderler, merkezli olarak azaltılacak. Yurt dışı gezilere çok zorunlu olmayan süreç gidilmeyecek, zorunlu olan geziler sınırlı kadro ile gerçekleştirilecek. Kurumlar, eğitim toplantılarını içerende değil, kendi tesislerinde yapacaklar. Tasarruf kurallarına uymayan kamu tazminatına cezaların verilmesi da söz konusu olacaktır.

Bakanın konvoyunda 3 araç yer aldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun Malatya ziyaretinde tasarruf tasarrufu konvoyunda 3 araç yer aldı. Bakan Uraloğlu dün sabah saatlerinde Malatya'ya bazı ziyaret ve toplantılar için geldi. Havaalanında il protokolüne göre karşılanan Bakan Uraloğlu, daha sonra minibüs ile ilk ziyaret durağı olan Malatya valiliğine geçti. Tasarruf kapsamındaki bakan konvoyunda 3 adet minibüsün yer aldığı görüldü. Malatya'da yapımı devam eden Kuzey Çevreyolu projesinde incelemelerde bulunan Uraloğlu, yolun bozulacağı ile 60 dakika şehirlerarası geçişin 25 dakikaya düşeceğini söyledi.

Kaynak: WanHaber Haber Merkezi