Yurt Dışına Para Transferi Yolları

Bankalar swift mesajı aracılığıyla yurt bu hizmeti gerçekleştirirler ve Türkiye’de faaliyet gösteren neredeyse tüm bankalardan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İster internet bankacılığı ile ister direk olarak şubeden başvuru ile bu işlemi yapabilirsiniz. Ancak bu yöntem en masraflı yöntemdir bu yüzden genellikle ticari işler için tercih edilmektedir. Bu yöntemde önce siz Türkiye’deki bankaya ödeme emri verirsiniz, bankada yurt dışındaki muhabir bankasına bilgiyi iletir, o da paranın gönderileceği ülkedeki bankaya iletir. Yani siz Türkiye’deki bankanıza muhabir banka ücretlerini de ödemek durumundasınız. Ama bir yandan da en güvenilir yoldur bu yüzden yüksek meblağlarda para gönderecekseniz bu yola başvurmanız önerilir.

Diğer Ödeme Yolları

-Western Union

-UPT

-Moneygram

Bu ödeme seçeneklerinde işlem ücreti parayı hangi ülkeye göndereceğinize, ne kadar göndereceğinize ve ne kadar süre içerisinde göndermek isteyeceğinize göre değişebilmektedir. Bunların arasında işlem ücreti en az olan Western Union’dır. Diğer yandan PTT ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde gelişen diğer para transfer yolu olarak da UPT’yi kullanabilirsiniz. Aktifbank’ın PTT acenteleriyle sunduğu bu hizmetten PTT şubeleri aracılığı ile yararlanabilirsiniz. Diğer bir transfer seçeneği ve Wesrern Union’un en büyük rakibi olan MoneyGram’dır. Türkiye’de Debizbank ve Kuveyt Türk aracılığı ile istediğiniz ülkeye para gönderebilirsiniz. Ama Western Union’a göre daha yüksek bir işlem ücreti ödemelisiniz. Öner vermek gerekirse 1000 dolar göndermek istediğinizde Western Union 53 UPT 56 MoneyGram 69 dolar işlem ücreti alacaktır. Eğer yüksek meblağ da bir para gönderecekseniz veya ticari bir işlem için yapıyorsanız bankaları, acil bir ihtiyaç için yurt dışındaki birine gönderiyorsanız Western Union en mantıklı seçenek oluyor. Ayrıca banka ile gönderirken karşı taradın hesap numarasını da biliyor olmanız gerekiyor.

Diğer ödeme seçeneklerinde biri olan Paypal artık Türkiye’de kullanılmıyor. Transferwise ile de sadece Türkiye’ye para gönderimi yapılabilmektedir.

Yurt Dışına Gönderilen Para Kaç Günde Ulaşır?

Genellikle iki iş günü içerisinde paranız alıcısına ulaşmış olur. Yani perşembe günü gönderdiyseniz salı günü paranız karşı tarafa ulaşmış olur.

Editör: Wan Haber