Vergi Ve Borç Yapılandırma Süresi Uzatıldı Mı? Bazı alacakların ve vergilerin tekrardan yapılandırılmasına yönelik kanun kapsamından faydalanmak isteyen vatandaşların bugün vergi daireleri mesai saatinin bitimine, çevrimiçi olarak da gece yarısına kadar başvuruda bulunmaları gerekir.

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınmış olan bilgilere göre mükellef olan vatandaşlar alacakların ve vergi borçlarının tekrardan yapılandırılmasına yönelik kanun ile sağlanmış olan avantajlara son gün de yoğun ilgi gösteriyor.

 Yeni tip (Covid-19) salgını sebebiyle vergi dairelerine gitmek istemeyen mükellef vatandaşlar, online bir şekilde başvurularını:

  • Gelir İdaresi Başkanlığının internet uygulaması adresi olan www.gib.gov.tr adresi üzerinden,
  • www.Türkiye.gov.tr uygulaması üzerinden saat 23:59’a kadar gerçekleştirebilecek.

Yasal bir şekilde sürenin uzatılması mümkün olmazken yurttaşların yeni tip koronavirüsü (covid-19) salgını sebebiyle başvuruları elektronik ortamda yapması sağlık açısından daha önemlidir.

İşlemlerini vergi dairelerinden gerçekleştirmek isteyen mükellef vatandaşların ise bugün vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekir.

Vergi Daireleri Bugün Saat Kaça Kadar Açık?

Vergi daireleri başvuru açısından mesai bitimine kadar gelen bütün mükelleflerin işlemleri bitinceye kadar açık tutulacak.

İlk Taksit Ödemeleri Ne Zamana Kadar Yapılmalı?

İlk taksit ödemelerinin en geç 1 Mart tarihine kadar yapılması gerekir. vergi dairelerine başvuran ve borçlarını yapılandırmak isteyen mükelleflerin ilk taksitlerini peşin ödemeyi tercih etmişler ise Eğer en geç 1 Mart pazartesi gününe kadar yapmaları gerekir. Yapılandırılmış borçların peşin bir şekilde ödenmesi söz konusu ise bahsi geçen tarihe kadar ödenmesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından %90,

 idari para cezalarının aslından ise yüzde 25’i oranında bir indirim olanağı tanımaktadır.

Ödemeler kredi kartı ya da banka kartı ile interaktif Vergi Dairesi üzerinden ya da anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebilir.

Editör: Wan Haber