WanHaber - Özel

Van'da geçtiğimiz ay ekmeğe yapılan zam, kamuoyunda büyük tepki toplanmıştı. Koronavirüs salıgınıyla birlikte ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan vatandaşlar, yapılan zammın zamanlamasını manidar bularak karara isyan etmişti.

HALK EKMEK ÇAĞRILARI KARŞILIK BULDU!

Van'ın Tuşba Belediyesi 18 adet büfesiyle vatandaşların 80 kuruşa, ekmeğe ulaşmasına katkı sağlarken, Edremit Belediyesi de harekete geçti. İlçe Belediye Başkanı İsmail Say, vatandaşların daha uygun fiyatla ekmeklerini alabilmesi için ekiplerin çalışmalarına başladığını aktardı.

NİSAN AYINDA İHALEYE ÇIKILIYOR!

Başkan Say, yaşanılan sorunlardan tecrübe edindiklerine dikkat çekerek, “Yaşadığımız tecrübeler bizi güçlendirdi ve tecrübe kazandırdı. İnşallah kazandığımız bu tecrübelerimizi bundan sonraki yaşayacağımız süreçte de Edremit’e ve Van’ımıza kullanacağız. Hiçbir şey tek başına olmaz. Bu anlamda iyi bir ekibimiz var iyi bir takım çalışması yapıyoruz. Bu başarıyı birazda onlara borçluyuz. Allah bizi mahcup etmesin. Halk ekmek konusunda da çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Nisan ayı itibari ile ihalesini yapıp vatandaşlarımızın hizmetine başlayacağız. Yardımlar konusunda da gönül isterdi ki herkese ulaşalım ama her noktada bu anlamda ciddi çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Bu anlamda da örnek bir belediyecilik yapıyoruz." şeklinde konuştu.

İFTAR VERİLMEYECEK

Başkan Say, bu yıl Ramazan'da toplu iftar organizasyonlarının olmayacağını kaydederken "Sahilde iftar vermeyeceğiz. Bu anlamda Kaymakamlık ile birlikte Ramazan ayında dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yürüteceğiz.” dedi.

Editör: Wan Haber