Kripto para dünyasında sular durulmuyor. Dünya üzerinde 21 milyon adet üretimi gerçekleştirilen kripto para piyasasının duayeni Bitcoin 54 bin dolara kadar geriledi. Özellikle de son yıllarda Çin ve Japonya'da üretimi gerçekleştirilen Bitcoin Kripto para biriminin Özellikle de dünya devletleri tarafından kullanılan normal para birimlerine karşı adeta Meydan okurcasına bütün piyasaları altüst ettiği biliniyor. Öyle ki artık ABD başta olmak üzere Hollanda ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde bazı fabrikalarda çalışan işçilerin almış oldukları Maaşlar, Bitcoin ya da alt coin olarak adlandırılan diğer Kripto para birimleri ile ödenmeye başlandı.
 

Hindistan, Kripto Paraları Yasaklama Yasası Çıkardı
 

Hindistan'daki Kripto para haberlerini sonrasında Bitcoin rekor kırmış olduğu 61 bin dolar seviyelerinden düşerek 54 bin doların altını dahi gördü. Bitcoin, Daha sonrasında ise 55 bin dolar seviyesine tekrar yükseldi.
 

Dijital para birimi Bitcoin, hafta sonu 61 bin doları geçerek yeni bir rekora imza atmıştı. Bu rekorun sonrasında ise yüzde ondan daha fazla değer kaybederek 54 binin altına geri gelmişti.
 

Sonrasında ise biraz daha toparlanan btc, dolar bazında 55 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin'in düşmesinde etkili olan unsurlardan birisi ise Hindistan'dan geldi. Dünyanın en kalabalık ikinci Ülkesi özelliğini taşıyan Hindistan'da Kripto para birimlerini yasaklamak amacıyla bir yasa tasarısı hazırlanmıştı. Bitcoin'in toplam piyasa değeri ise 110 milyar dolar azalarak 1.19 trilyon dolara geriledi. Kripto para dünyasından para birimi olarak kabul edilen bitcoindeki düşüş, diğer dijital paralara da yansıdı. Kripto paraların toplam piyasa hacmi ise 140 milyar dolar azalma seyrederek 1.68 trilyon dolara düştü. Bitcoin den sonra ikinci büyük Kripto para birimi olan ethereum da son 24 saat içerisinde % 6,57 oranında bir düşüş ile 1. 760 dolara düşerken, haftalık kaybı yüzde 5,0 4 düzeyinde 7.1 immun piyasa hacmi ise 202,33 milyar dolar olarak açıklandı.

Editör: Wan Haber