İhtiyaç sahiplerine ödenecek kasım ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği hakkında konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödemelerin 4 Aralık tarihinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Koronavirüsten dolayı işten çıkartılan ve maddi geliri olmayan kişilere devletin yardımları devam ediyor. İşsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ile vatandaşların hayatlarını idame ettirebilmesi sağlanıyor.

Banka Hesaplarına Yatacak

Bakan Selçuk, vatandaşlara ödemelerin banka hesapları aracılığıyla yapılacağını ifade etti. Ayrıca banka hesap bilgisi ve IBAN numarası olmayan vatandaşlar ise ödemelerini PTT üzerinden alabilecek.     

PTT’den Ödeme

Bakan Selçuk, 4 Aralık tarihinde ödenecek olan işsizlik ve kısa çalışma ödeneğinde, ihtiyaç sahibi olan ancak banka hesap bilgisi ve IBAN numarası olmayan vatandaşların ödemelerini PTT üzerinden alabileceğini söyledi.

Eğer sizlerde işsizlik ödeneği veya kısa çalışma ödeneğinden yararlanıyorsanız, ödemenizi 4 Aralık tarihinde alabileceksiniz.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak isteyen işçinin, işvereni İŞKUR’a başvuru yapmalıdır. Kısa çalışma ödeneği süresi azami 3 aydır ve bu süre zarfında, Genel Sağlık Sigortası primleri ödemesine de devam edilmektedir.

İşsizlik ödeneğinden yararlanmak içinse, işsiz kaldıktan sonra maksimum 30 gün için İŞKUR’a giderek başvuru yapılması gerekmektedir. İnternetten ve İŞKUR birimlerinden başvurular yapılabilmektedir. Ayrıca iş akdi sona ermeden önceki 120 gün hizmet akdine tabii olmak şartı aranmaktadır. Haberay

Editör: Wan Haber