İcralık ihaleler tamamen devletin kontrolü ve güvencesi kapsamında gerçekleştirilmektedir icralık araç almanın önemli noktalarının bilinmesi gerekir.

İcralık Araba İhalelerine Katılım Nasıl Yapılır?

  • İcralık araçların ihalelerine yalnızca nüfusu cüzdanı ve İhale katılım bedelinin ödenmesi ile ilgili işlemlerden sonra katılım sağlanabilir.
  • Dileyenler, ihaleye nakit para yerine bankalardan alabilecekleri teminat mektupları ile de katılım sağlayabilirler.
  • İhaleler, yediemin otoparklarında icra müdürü, yediemin otopark yetkilileri, tellal veya hatta mümkün ise polis eşliğinde gerçekleştirilmektedir.
  • İhalelerin gerçekleştirilmiş olduğu alan 24 saat boyunca güvenlik kamera sistemleri izle izlenilmektedir.
  • İhalelerin güvenlikleri baştan sona kadar devletin sorumluluğu ve güvencesi altındadır.
  • İhaleye fesat karıştırmanın hapis cezası olduğu da unutulmamalıdır.

Araçlar İle İlgili Alınan Bilgiler Yeterli Mi?

Satış işlemlerinin gerçekleştirilmesinden sonraki aşamada araç teslim alındıktan sonra daha önceki bilgilerin dışında herhangi bir eksik ya da yanlış arıza veya beklenmedik bir masraf gösterilmesi durumunda birey dilediği takdirde davanın feshedilmesini talep ederek satışın İptal edilmesini talep edebilir. İcralık arabalar ile ilgili ödemeler, resmi bir şekilde belirlenen ve önceden belirlenen ödemeler şeklinde yapılmaktadır. Yediemin otoparklarında satış işlemlerinin gerçekleştirilmesinden sonra gerçekleşen ve tutanaklarda yer almayan arızalardan satın alan kişi sorumlu değildir.

İcralık Araba  İhalelerinde Usulsüzlük İdaaları

Kamuoyunda fazlaca dillendirilen ihale mafyası olarak tabir edilen bir kurumun olmadığının açıklanmasında fayda olacaktır. İcra ihaleleri için geçerli olmayan bu uygulamalar, daha çok bireylerin kendi aralarında uydurdukları ve ihalelere daha az katılımın sağlanması amacıyla başvurulan bir varsayımdır. İhaleler, kamera sistemleri ile izlenmektedir ve devlet görevlileri aracılığı ile yönetilir. İhalenin gerçekleştirildiği an en küçük bir şüphe uyandırıcı gelişme yetkililere derhal bildirilir. İhalenin ertelenme ya da başka bir karara bağlanması ile ilgili devlet yetkilileri karar verirler. İhaleye fesat karıştırmanın cezasının hapis cezası olduğu yukarıda belirtilmişti.

İcradan Araba Nasıl Alınır?

Satış Sonrasında Arabada Alışılmışın Dışında Özelikler Ortaya Çıkarsa Ne Olur?

İhaleler, tellal olan kişinin “Satıyorum,sattım.”  cümlesi ile sonlanmaktadır. Bu aşamadan sonraki işlem ise bedeli önceden belirlenen resmi harç ve bedeller ödenmek suretiyle kişilerin araçlarına kavuşmalarıdır. Fakat araç içerisinde resmi dokümanlarda yer almayan eksik ya da yanlış bir durum tespit edilmesi ve resmi mercilere bildirilmesi halinde davanın fesh edilmesinin talep edilmesi mümkün olmaktadır. Bu gibi durumlarda ödenen bütün tutarlar, 7 iş günü içerisinde taraflarca tanzim edilir. Oluşabilecek kötü bir senaryoda para iadeleri ile ilgili resmi sebepler ve bir gecikme yaşanması durumunda devlet, içerideki paraya faiz işletilmesi şeklinde değerlendirilmesine çözüm kılacaktır.

İcralık araçların ihale usulü ile satın alınabilmesi koşullarının yerine getirilmesi ile ilgili bireylerin özellikle de bütün ilan, gazete, resmi yayın ve diğer organlar aracılığı ile takip etmeleri ve bütün usul ve esaslar ile ilgili şartların yerine getirilmesinden sonra ihaleye katılıp ucuza araba almaları mümkün olmaktadır.

Editör: Wan Haber