Hisse senedi gibi riski yüksek ancak kazanım miktarı da yüksek olan yöntemler yerine riski düşük ve kazanım tutarı da hisse senetlerine oranla düşük olan yöntemi seçmek çoğu bireyin daha fazla tercih ettiği bir yöntem olarak bilinir. Bankaların hemen hepsi belirli bir faiz oranı üzerinden müşterilerine vadeli mevduat hesabı açtırırlar.

Bu faiz oranı piyasa içerisindeki koşullara göre şekillendirilir. Bankaların vermiş olduğu mevduat faizleri arasında; hoşgeldin faizi, giriş faizi, ilk yatırım faizi gibi seçenekler bulunur. Vadeli mevduat hesabında açılan faizin ilerleyen dönemlerde bazen yarı yarıya, bazen de daha alt seviyelerine düştüğü görülebilir. Bu nedenle en fazla faiz veren bankadan vadeli mevduat hesabı açtırmak daha akıllıca olacaktır.

ING Turuncu Hesap Faizleri

ING Bank’ın verdiği bu hesap faizleri içerisinde 3 aylık bir süreç boyunca müşteri %12.50 oranında olan hoşgeldin faizinden yararlanabilir. Vade süresi boyunca müşterinin dilediği zaman yatırdığı parayı çekme, ya da para ilavesinde bulunma hakkı vardır. ING turuncu hesap faizlerinin vadeli hesaplara oranla daha fazla kar getirme olanağı bulunur.

Akbank Serbest Hesap

Tanışma hesabı olarak bilinen ve Akbank’ın müşterilerine %11.75 oranı üzerinden verdiği faiz oranları ile birlikte para çekme ve para ekleme işlemleri için vade süresinin dolması gerekmez. Bu faiz oranı ve hesap türü 30 günlük bir vade süresini taahhüt eder.

Garanti Bankası

Garanti bankasının e-vadeli hesabı içerisinde verdiği bu faiz oranı %12 oranında olup e-vadeli hesaba 75.000 TL değerinde ve üzerinde yatırım yapan müşteriler için geçerlidir. E-vadeli hesap açabilmek için Garanti Bankası cep şubelerinden ya da internet şubelerinden giriş yapmak yeterli olur. Hesabın vade süresi boyunca yatırım ve çekim işlemleri kolay bir şekilde yapılabilir. Bankaların vermiş olduğu faizli hesaplar verilen vade süresinin sonuna gelindiği zaman büyük bir düşüş yaşadığından dolayı en yüksek faiz oranını veren bankalardan hesap açtırılması gerekir.

Editör: Wan Haber