Koronavirüsü süreci içerisinde yurttaşlara değişik yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Pek çok bankanın pandemi süreci içerisinde yurttaşlara vermiş olduğu değişik kredi avantajları gündeme geliyor. Sunulmakta olan bu avantajlar genel itibarıyla vatandaşların taşıt ve dairelere olan ilgilerini de büyük derecede artırmış durumdadır. İşte haberin bütün detayları bu makalede sizleri bekliyor.

Koronavirüs salgınının başlamasıyla beraber değişik mal ya da hizmet üretimini gerçekleştiren firmaların konkordato ilan etmesi ve pek çok işçinin işinden olmasını beraberinde getirdi. Bu zorlu günlerde yurttaşların yanında bulunan bankalar çeşitli faiz ve kredi oranlarını yeniden güncelledi. Pek çok vatandaş tarafından bankaların kredi ve faiz oranları son zamanlarda arama motorlarında sıklıkla araştırılan konuların başında gelmektedir.

Pek çok banka kredi ve faiz oranlarını aşağıdaki listede olduğu gibi güncellenmiştir

  • Ziraat Bankası tüketici kredisi bağlamında banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı %1.75, taşıt kredisi dahilinde banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı ise %1.75, konut kredisi bağlamında banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı ise % 1.70 olarak .
  • Halkbank ihtiyaç kredisi kapsamında belirlenen faiz oranı %1.77 iken taşıt kredisi bağlamında banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı ise % 1.77, aynı şekilde konut kredisi dahilinde banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı da %1.52 olarak belirlenmiştir.
  • Vakıfbank taşıt kredisi kapsamında banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı %1.75 iken konut kredisi dahilinde banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı ise %1.49, taksitli ihtiyaç kredisi dahilinde banka aracılığı ile belirlenmiş faiz oranı % 1.99 olarak sunulmuştur.
  • Akbank ise genel itibari ile direkt Kredi bağlamında belirlenmiş faiz oranı % 1.89, için aynı bankanın ihtiyaç kredisi için belirlemiş olduğu faiz oranı % 1.81 ve taşıt kredisi için belirlemiş olduğu faiz oranı ise % 1.45 olmuştur. Konut kredisi ile ilgili olarak da %1.25’lik bir faiz oranının uygulanması şeklinde vatandaşlara hizmet edilmektedir.
  • Garanti Bankası dijital ihtiyaç kredisi dahilinde banka aracılığı ile belirlenmiş olan faiz oranı %1.49 iken, konut kredisi için belirlenen faiz oranı %1.49, taşıt kredisi için %1.64 olmuştur.
  • İş Bankası ihtiyaç kredisi için faiz oranı %1.40, taşıt kredisi için %1.50, ev kredisi için %1.35 olarak uygulanmaktadır.
Editör: Wan Haber