Dolar, Türk Lirası karşısında her gün yeni bir rekor kırıyor. Geçtiğimiz günlerde, tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar 10 TL oldu. Altın ve döviz kurundaki artış vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor. Dolar kurundaki artış ve ekonomideki belirsizlik, esnafa zor günler yaşatırken, vatandaşlar her geçen gün yeni bir zam haberi ile karşılaşıyor. Van'da da kuyumcular ve döviz büroları kurdaki artışın kendilerini mağdur ettiklerini dile getirdiler. Wan Haber’e konuşan bir döviz bürosu çalışanı ve kuyumcu, bu süreçte yaşadıkları sorunları anlattı. 

‘Zarar ediyoruz’ 

Van'da bir döviz bürosunda çalışan Mehmet Değer, dolar kurundaki artışın işsizlik ve enflasyondan kaynaklandığını belirtti. Değer, zarar ettiklerini ifade ederek, “Dolar gün geçtikçe yükseliyor. Sebebi de faizlerin, işsizliğin ve enflasyonun yüksek oluşu. Bunlar doları tetikliyor ve bunlar düşmedikçe dolar yükselmeye devam eder. Bunları rayına sokmak lazım. Biz dün akşam doları 10 TL’ye almışsak sabahleyin farklı bir rakamla karşılaşıyoruz. Biz de zarar ediyoruz. Bu dengenin korunması lazım. Doların normal bir seviyeye gelmesi lazım” dedi.  

‘Yükseliş devam ediyor’ 

Döviz kurundaki artış nedeniyle vatandaşların sürekli olarak altın bozdurduklarını söyleyen kuyumcu Yunus Yüksel, “İnsanlar artık altın alacağına altın satıyor. Elinde avcunda ne varsa altının yükselişini fırsat bilerek satış yapıyor. Ama bunlar kısa bir süre içindir. Satışın ardından tekrar altın almak isteyenler altın fiyatı düşmediğinden ve daha da altın fiyatları her gün yükseldiğinden bu defa alamıyorlar. Ne kadar düşecek denilse de yükseliş devam ediyor” diye konuştu.  

‘Hayat daha da zorlaştı’ 

Yüksel, düğün yapacak vatandaşlar için altın almanın daha da zorlaştığını dile getirerek, “Düğün yapacak insanlar için hayat daha da zorlaştı. Evlenecek gençlerimiz altın almak zorunda. Altın alacakları zaman eskiden 200 gram alıyorken şimdi 100 grama düşürülmüş durumda. Gönül ister ki altın eski fiyatlarına dönsün” ifadelerini kullandı.

Fatma Polatcan / WanHaber.com

Editör: Wan Haber