Hesabınız olan bankaya ait olan bir ATM’den para çekmek istiyorsanız belli bir miktarda para çekebilirsiniz. Her bankanın ATM’sinden çekilen para için belli bir limit vardır. Bu limit günlük para çekme limitidir. Bu limitin üzerinde para çekmeye ATM izin vermez. Fakat bazı bankalar günlük para çekme limitinin üzerinde para çekmek isterseniz çekeceğiniz paraya göre kesinti yaparak çekmenize izin verir.

Bankaların ATM Para Çekme Limitleri

Bankaların günlük para çekme limitleri değişir. Günlük limitin üzerinde para çekilmek istenirse banka bunun karşılığında komisyon talep eder.

Bir devlet bankası olan Ziraat Bankası’nın ATM’ sinden para çekme limiti 1500 TL’dir. Fakat emekli maaşını buradan alanlara bu limit geçerli değildir. Onlar tüm maaşını çekebilir, ancak 1500 TL’nin üzerinde banka belli bir komisyon talep eder.

İş Bankası’nın ATM çekme limiti olarak belirlediği rakam 1500 TL olduğu gibi üzerinde bir çekim yapmak için banka komisyon alır.

Garanti Bankası’nın ATM para çekme limiti daha yüksektir. Günlük 2000 TL’dir ama aynı şekilde bu bankada üzeri çekimler için komisyon talep eder.

Finansbank’ın belirlediği ATM para çekme limiti de 1500 TL olup üzeri için komisyon alınır. Halkbank günlük ATM para çekme limiti 1000 TL’dir. Üzerine izin verir ama komisyon alınarak.

Akbank’a ait ATM para çekme limiti kategoriye ayrılmış durumdadır. Akbank neo kartı olanlar için 1500 TL, neo meo kart sahipleri 250 TL, neo birebir kartı olanlar 2000 TL ve neo business kartı olanlarda da bu limit 4000 TL’dir.

TEB bankası da günlük ATM para çekme limitini 1000 TL olarak belirlerken kategoriye göre bu limiti arttırmaktadır.

Komisyonsuz Yüksek Limitte ATM’ den Para Çekilebilir mi?

Bazı bankalara başvuru yapılarak ATM’ den günlük para çekme limitini yükseltme imkanı bulunmaktadır. Bu bankalara örnek vermek gerekirse Kuveyt Türk Bankası bu şekilde işlem yapmaktadır.

Editör: Wan Haber