Coronavirüs sebebiyle işletmelerin kepenk vurması ile birlikte kuaförler ve berberlerinde faaliyetleri İkinci bir emre kadar durdurmuştu. İçişleri Bakanlığı aracılığı ile gerçekleştirilen açıklamada umumi alanların virüs tehlikesi sebebiyle kapatıldığı ifade edilmişti. Vatandaşlar, Kuaförler ve berberler açılacak mı? Sorularını sormaktadır. Konunun detayları haberimizde...

Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber mekan sahipleri ve vatandaşlar kuaförler ve berberlerin açılıp açılmayacağı ile ilgili merak etmektedirler. Normalleşme sinyallerinin ele alınmasıyla birlikte cevabı en çok araştırılan konulardan biri oldu bu konu oldu. Ramazan Bayramı’na çok kısa bir süre kala çok sayıda vatandaş İçişleri Bakanlığından gerçekleştirilecek duyuruya odaklandı. Kuaförler güzellik salonları ve berberler ile avm’ler ne zaman açılacak bayramdan sonra açılacak mı? İşte cevaplar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan bayramı sonrası için planlanan pandemi salgınında normalleşme sinyallerinin vermesi ile beraber alışveriş merkezlerinin ve açılmasının gündeme gelmesiyle  kuaförlerinde açılıp açılmayacağı konularının araştırılmaya başlanmasını sağladı. Fakat henüz İçişleri Bakanlığı ve resmi yetkililerden Kuaför ve beraberliğin açılma tarihleri ile ilgili bir karar yayınlanmadı.


Korona Virüsü Nedeniyle Kapatılan Mekanlar Nerelerdi?

İçişleri Bakanı tarafından bildirilen genelge ile birlikte gösteri merkezleri, konser alanları, tiyatro  ve sinema salonları, düğün salonları, çalgılı müzik alanları, gazino ve birahaneler,  hamamlar, saunalar, masaj salonları spa ve spor merkezleri, berber ve kuaförler kapatılmıştı.

Alışveriş Merkezleri (AVM) Ne Zaman Açılacak?

Alışveriş merkezleri yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş yapmış olduğu açıklamada 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren AVM kademeli bir şekilde açılabileceğini açıkladı. İli bakanlık ile gereken görüşmelerin gerçekleştirildiğini belirten Altaş, bilim kurulunun da onay vermesi ve perakende kredilerinde %51 oranında talep etmesi durumunda alışveriş merkezlerinin kademeli bir şekilde açılabileceğini belirtti. Açılma kararlarının her AVM için olmadığını duyuran Altaş açılma kararı Öncelikle küçük illerde denenebilir. Pilot bölgelerin seçilmesi ile aşamalı bir şekilde vakaların daha az olduğu yerlerde her koşulda bir şartımız bilim kurulunun onu vermesidir. Bu karar çocuk oyun alanları, restoranlar, sinema salonlarının açılması için söz konusu değil buralar İçişleri Bakanlığı genelgesi ile açılabilecek mekanlardır dedi.
 

Editör: Wan Haber