Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş Emtia ve döviz piyasasını Haber7 için yorumladı: Altın ve Gümüş fiyatları dalgalı bir seyirde haftayı tamamlıyor. Bunun sebeplerine değinecek olursak, geçen hafta ABD Başkanı Trump’ın sağlık sorunları ile ilgili bir endişe vardı.

Bununla beraber altın ve gümüşün ONS fiyatında bir yükseliş gördük. Trump’ın taburcu olması ile beraber fiyatlarda bir geri çekilme gördük.  Kısa vadeli işlem yapacakların dolarla emtia işlemi yapması gerekiyor.  Yani TL ile işlem yapanların her zaman zarar ettiği bir dönemde geçiyoruz. Trump taburcu olduktan sonra yeni teşvik paketiyle alakalı ret kararı verdi. Yeni teşvik paketinin iptal olması emtia fiyatlarında sert gerilemeye neden oldu. Burada yatırımcısına iyi bir alım fırsatı verdi ve tekrar toparlandı. Bu toparlanmada dolar endeksinde yaşanan gerileme diğer yandan yeni teşvik paketiyle alakalı tekrar iyimserin artması etkili oldu. Ve böylece altının ONS fiyatı tekrar 1900 dolar seviyesinin üstüne çıktı.

ABD SEÇİMLERİNİN EMTİA PİYASASINA ETKİSİ

Jeopolitik riskler ve ABD seçimleri öncesi siyasi belirsizlikler arttığı için ABD seçimlerine kadar dalgalı bir seyirde işlemler bekliyoruz. Emtia fiyatlarına odaklanacağız bu dönemde dolarla emtia işlemi yapmak daha faydalı.

Altının gram fiyatında bu hafta beklentimiz 468-478 TL aralığındaydı. 469 TL seviyesine kadar geriledi ancak dolar kurundaki hızlı yükselişle beraber gram tarafından agresif yükselişler gördük. Haber7

Editör: Wan Haber