Pandemi Sosyal Yardım Ödemesinin şuan 4. Fazına geçildi. Bu yardım ödemesi pandemi nedeniyle ekonomik olarak sıkıntıya giren vatandaşların zorluk yaşamaması adına 1000 tl tutarında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi gerçekleştirilmektedir. Fakat yeni yapılan bir taleple yetim ve dul maaşı alan bireylere de 1000 TL sosyal yardım ödemesi yapılabileceği görüşüldü. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3. faz sosyal yardım ödeme başvuruları bittikten sonra 4. faz başvurularının başlayacağını duyurdu. 4. Faz sosyal yardım ödemeleri için bakanlık tarafından büyük bir destek sağlandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre de son kez yapılacak olan sosyal yardım parasının 1250 TL olacağı bildirildi.

4. Faz Sosyal Yardım Başvuruları Ne zaman Başlıyor!

Pazartesi günü başlayacak olan 4. Faz yardım başvuruları sonucunda emekli, ihtiyaç sahibi, yetim ve dul vatandaşlara 1250 TL ödeme yapılacak. Pandemi döneminde özellikle emekli vatandaşlar çok fazla zorluk yaşadılar. Ve ilk ödemelerin emekli vatandaşlara yapılacağı açıklandı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ne açıklama yaptı?

Yaklaşık bir yıldır yaşanan pandemi sürecinden dolayı sosyal yardım ödemeleriyle birçok bireye 1000 TL sosyal yardım parası ödendi. Fakat düzenli gelir şartı olmasıyla ilgili olarak yeni bir talep TÜED tarafından açıklandı. TÜED’in yaptığı yazılı bir açıklama ile düşük maaşlı yetim ve dul maaşı alan bireylerinde bu sosyal yardım ödemesinden yararlanması gerektiği bildirildi. Böylece yetim ve dul maaşı alan vatandaşlara 1000 TL ödeme yapılacak mı? Sorusunun cevabı birçok vatandaş için merak konusu oldu. TÜED vatandaşların gelirinin olmasının ödenecek yardım için bir engel olmaması gerektiğini bildirerek 4. Faz yardımları için istenilen şartların esnetilmesi gerektiğini dile getirdi.

Emeklilere, Yetim ve Dul Maaşı Alan Vatandaşlara 4. Faz Sosyal Yardım Ödeneği!

TÜED tarafından yapılan basın açıklamasında devlet pandemi süreci kapsamında birçok vatandaşa destek sağlamak için yapılan 1000 TL’lik yardımın yetim ve dul maaşı alanlara da yapılması gerektiğine değindi. 3. Faz sosyal yardım ödemesinin düşük gelirli bireylere yapılacağı bildirildi. Fakat TÜED Araştırma Merkezinden bildiren açıklamalara göre dul veya yetim maaşı alanlarında 4. Faz sosyal yardım ödemesinden yararlanması gerektiği bildirildi.


 
Ayrıca: “Bu zamana kadar vatandaşlarımıza  üç farklı sosyal yardım ödeneğiyle 1000 TL'lik sosyal yardım ödemesi yapılmıştır. Düzenli geliri olan vatandaşlar sosyal yardım ödeneğine dahil edilmemeyi gerektirmemelidir. 4. Faz sosyal yardım ödemelerine, düşük miktarda yetim ve dul maaşı alan vatandaşlarda değerlendirilmeye alınmalı, asgari ücretin üçte birinden daha düşük aylık gelire sahip vatandaşlara da 1000 TL ödeme yapılmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Son olarak emekliliğe geçiş ile ilgili olarak yapılan son düzenlemeler hakkında TÜED'den detaylı bilgi verildi. Yapılan son düzenlemelerde 2019’un Şubat ayında uygulanan kararla alınan en düşük emekli maaşının 1000 TL olmasının ardından, 2020 yılının Mart ayında 1500 TL’ye çıkarılacağı bildirildi. Fakat bu düzenlemelerin yetim ve dul maaşı alanlar için yeterli olmadığını vurguladı. Haberay

Editör: Wan Haber