Milyonlarca emeklinin gözü hükümette. Çünkü hükümet yetkilileri 2021 senesi içerisinde emeklilerin maaşlarına ne kadar zam yapılacağını duyuracak.

Merkez Bankası bünyesinde gerçekleştirilen hesaplamalar ve neticesinde ki beklenti anketlerine göre hep tüketici fiyat endeksi tahmini %12,47’lik artış göstererek emekli maaşlarında yaklaşık olarak 405 liraya kadar varan bir artış meydana geleceği açıklandı.

 2021 SGK Ve BAĞ-KUR Emeklisi Maaşları Ne Kadar Olacak?

12 milyon emeklinin  gözü, kulağı hükümetin yapacağı zam oranlarında.   Hükûmet, her sene Ocak ve Temmuz aylarına emekli maaşlarına zam uygulamaktadır. Hükümetin açıklamış olduğu yeni ekonomi programı (YEP) hedefleri; memur emeklilerinin ve memurların yılbaşında alacakları enflasyon farkı ile çiftçi, esnaf, işçi emeklilerinin yeni sene içerisinde alacakları 6 aylık zamma ilişkin tahmini verileri ortaya çıkardı.

Merkez Bankası’nın tahmini anketlerinde bulunan yüzde 12,47 oran ile 2020 senesi tüketici fiyat endeksi tahminime göre emeklilerin ocak ayında alacakları zam miktarı yüzde 6,35 olacak. Bu tahmin, eğer gerçekleşecek ise BAĞ-KUR ile SSK emeklilerinin maaşlarında 405 liraya kadar varan bir artış meydana gelecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak?

Merkez Bankası’nın açıklamış olduğu beklenti anketlerinde bulunan %12,47’lik 2020 senesi tüketici fiyat endeksi beklentilerine göre bu senenin ikinci yarısında bulunan enflasyon yani BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin zammı %6,35 olarak açıklandı.

Merkez Bankası’nın beklenti anketlerindeki zam oranları açıklanırsa ya da gerçekleşirse Eğer mevcut maaşı 1500 TL olan bir emekli yüzde 6,35’lik zamlı maaşını 1595,25 kuruş olarak alacakken, diğer taraftan yine aynı şekilde mevcut maaşı 4.000 TL olan bir emekli yüzde 6,35 zamlı maaş ilave edildiğinde 4254 TL gibi bir maaş alacak.

En Yüksek Emekli Maaşı 6780 Tl Olacak

Merkez Bankası’nın hesaplamış olduğu bu tahminler gerçekleştiğinde BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin aldıkları maaşlar da 404,84 liraya varan bir artış gerçekleşecek, En yüksek aylık net 6375 TL olarak beklenirken 6780 lira 21 kuruş artacak.

Merkez Bankası’nın 2021 senesi ile ilgili emekli maaş zamları tahminleri bu şekilde. Şimdi de emeklilerin gözü kulağı hükümet yetkililerinde. Çünkü gerçek rakamlar, hükümet yetkilileri tarafından açıklanacak.

Editör: Wan Haber