Afrika, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya-Pasifik bölgesi ve Ortadoğu'da hizmet veren HSBC Bankası dünyanın en büyük faaliyetli bankalarından bir tanesi olarak bilinir. Londra merkezli olan bu bankanın dünya üzerinde yer alan 87 ülkede, 7.500 adet şube ve 307.000 adet çalışan hizmet verdiği veriler ile saptanmıştır. Her sene yılın belirli dönemlerinde personel alımı gerçekleştiren HSBC Bankası'nın 2018 yılında da belirli alanlarda personel alımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Geçtiğimiz yıllara bakıldığı zaman bankanın alabileceği muhtemel personel pozisyonu ve aranan nitelikler belirlenmiş durumda.

2018 HSBC Bankası Bank Veri tabanı Yöneticisi Personel Alımı 

2018 yılında bünyesine katacağı düşünülen bank veri tabanı yöneticisinde aranan özellikler; Yazılı ve sözlü İngilizcesi iyi derecede olan, network bilgisine sahip olan, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan, veri tabanı konusunda High Availibility ve Recovery konularında deneyimli olan elemanlar şeklindedir.

hsbc.JPG

2018 HSBC Bankası Müşteri İlişkileri Yöneticisi Personel Alımı

2018 yılında bünyesine katacağı düşünülen müşteri ilişkileri yöneticisinde aranan özellikler; Yüksek oranda iletişim becerileri olan, üniversitelerin 4 yıllık ilgili bölümlerinden mezun olmuş olan, takım çalışmasına önem veren, SPK ve BES lisanslarına sahip olan, çözüm odaklı ve müşteri odaklı olan, sorumluluk sahibi, dinamik ve gelişime açık olan, yazılı ve sözlü İngilizcesi iyi derecede olan elemanlar şeklindedir.

hsbc-001.JPG

2018 HSBC Bankası Servis Operatörü Personel Alımı

2018 yılında bünyesine katacağı düşünülen servi operatöründe aranan özellikler; Operasyon süreçlerine dahil edilen gün sonu prosedürlerinin bir sonraki güne bırakılmaması, hata yapılması durumunda ilgili olan ekip ile iletişime geçilmesi, planlanmış olan görevlerin takip edilmesi, yerine getirilmesi ve arıza durumlarında bunların raporlarının tutulması, bilgi teknolojileri dahilinde hizmet veren servislerin 24 saat, 365 gün boyunca takibinin gerçekleştirilmesi, bankanın kendi sistemin yöntemine dahil olan operasyon el araçları kullanarak, yapılması gereken testlere ve geçişlere destek verilmesi, yeni hizmetlerin sistem operasyonları tarafınca kullanılmasında rol oynanması şeklindedir. HSBC Bankası işe alım sürecini başlattığı zaman son başvuru tarihine kadar olan dönemi sıklıkla sitesinden yayınlayarak personel alımını adaylara hatırlatmış olur.

Editör: Wan Haber