Koronavirüs salgınından dolayı üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verildi. Üniversite öğrencilerin ikinci dönem yüz yüze eğitim başlanıp başlanmayacağını araştırmaya başladılar. Özelikle üniversiteye yeni giden öğrenciler bir an önce sınıflarında oturmayı bekliyorlar. Peki Üniversiteler bu yıl açılacak mı?

YÖK Bahar döneminin yüz yüze açılması için gereken çalışmalar sürdürüyor. Üniversitelerin yüzü yüze eğitim bir an önce geçmesi için bakanlıktan öncelikli olarak yükseköğretim kurumlarında görev alan akademik ve idari personelin aşılanması için yazı gönderdi. YÖK bakanlığa gönderdiği yazıda "Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en kısa zamanda başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personelinde kademelendirme yapılarak öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır” denildi.

Aşı takviminde öğretmenler ve öğretim görevlileri ikinci aşama A Grubu’nda yer alıyor. Birinci aşamada sağlık çalışanları, yaşlı, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalan ve çalışanlar ile 65 yaş üstü aşı olacak. Ardından ikinci aşama A Grubunda öğretmenler ve öğretim üyeleri belirlenene sırayla aşı olacak.

Editör: Wan Haber