Peki üniversiteler ne zaman açılacak? işte başkan Yekta Saraç’ın yapmış olduğu açıklama haberin devamında...

  YÖK başkanı yekta saraç, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda koronavirüsü salgını sürecinde uzaktan eğitimin değerlendirilmesi amacıyla akademisyen ve öğrencilere anket yapılacağını ilan etti. Neticeleri bahar yarıyılı planlaması sonucunda sağlık bakanlığı ile istişare şekilde paylaşılacak. İkinci dönem üniversitelerin açılması açısından bilim kurulu tavsiyelerinin önemli olduğu biliniyor. 

YÖK Anketi İle Öğrencilere Düşünceleri Sorulacak!

2021 senesinin mart ayı itibari ile yüz yüze eğitim çalışmalarına ara verilen üniversitelerde uzaktan eğitim ile güz dönemi tamamlandı. Bahar dönemi açısından nasıl bir rota çizileceği merak edilirken, koronavirüsü döneminde uzaktan eğitim ile alakalı öğrenciler ve akademisyenlere görüşlerini sorun bir kez hazırladı.

Peki Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

Yükseköğretim kurulu bahar dönemi içerisinde üniversitelerin eğitime başlaması amacıyla sağlık Bakanlığı’na  fikir isteğinde bulundu. Bakanlığa gönderilmiş olan yazıda, Sağlık Bakanlığı’nın önlemli yönlendirmeleri önem arz ettiğinden, yükseköğretim kurumlarında 2020 ile 2021 bahar döneminde yüz yüze eğitime geçilmesi hususuna ilişkin görüşün acil olarak bildirilmesi talep edildi.

Editör: Wan Haber