WanHaber - Haber Merkezi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elazığ ve Başkale’de meydana gelen depremlerden dolayı cumhurbaşkanlığının başlatmış olduğu kampanya’ya 20.000 TL nakit destekte bulundu.

Paranın AFAD hesabına yatırıldığını gösteren dekontu da Van İl Afet ve acil durum Müdürü Osman Uçar'a veren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Profesör Dr Hamdullah şevli, “Elazığ ve Van Başkale'de yaşanan depremlerin etkilerini azaltabilmek ve bölgedeki vatandaşların hayatlarının normale döndürülmesi amacıyla tüm kurumlar seferber oldu. Bizde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi senatosu olarak deprem yardımıöızı Afad'ın banka hesabına yatırdık.” Dedi.

Rektör şevli, yaşanan depremlerden hemen sonra bütün ülkede olduğu gibi Van’dan da arama kurtarma ekiplerinin ve ihtiyaç malzemelerinin o bölgelere gönderildiğini ileterek “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Akademik ve idari personeli ile öğrenciler tarafından oluşturulan yardım ekibi ile ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım paketleri, deprem bölgelerine gönderildi. Van il AFAD Müdürlüğü’nden de Elazığ bölgesine 40, Van Başkale bölgesinde ise 140 kişilik ekip sevk edilip o bölgelerimize de büyük destek sağlanmış oldu. İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı milli dayanışma kampanyasına bir maaşını bağışlayarak katılan rektör şevli, “Cumhurbaşkanımızın biz bize yeteriz Türkiyem diye başlattığı bu anlamlı Kampanyaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ailesi olarak yardımlar yapılmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de bu kampanyaya yapılan maddi destek ile ilgili de açıklama yapacağız.” Diye konuştu.

Rektör şevli’den dekontu alan Van İl Afet ve acil durum Müdürü Osman Uçar ise “Maddi ve manevi anlamı yüksek olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin bu desteği için senato üyelerine yürekten teşekkür ettiklerini söyledi.” Programda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç Dr. Sebahattin şevgin’de hazır bulundu.

Editör: Wan Haber