Kabine toplantısı sonrasından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 şubattan sonra köy okulları yüz yüze eğitime başlayacak 1 Marta da diğer okulların açılacak öğrenciler okula gitmesem sınıfta kalımıyım sorusunun yanıtını araştırmaya başladılar. Peki öğrenciler okula gitmek zorunda mı?

Eğitime dair açıklamalar yapan Recep Tayyip Erdoğan eğitimle ilgili yaptığı açıklamada "15 Şubat'ta köy okulların açılmasını kararlaştırdık. Olağan bir artış söz konusu olursa eğitime yeniden ara verilecektir. Özellikle söyleyeyim. 8 ve 12 sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren hazırlıklara başlanacak. Yavrularımızın kaybına tahammülümüz olamaz. Vaka sayılarındaki iyileşmeye paralel olarak 1 Mart'tan itibaren il bazında öğretimin kademeli başlaması için çalışmalar sürdürülecek." Dedi.

EMB ise eğitim hakkında yaptığı detaylı açıklamada: “15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da yüz yüze açma kararı verdik. İlkokullarımız seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. 8. ve 12. sınıflar 1 Mart'ta tam zamanlı başlayacak, Bilim Kurulu'nun öngördüğü şekilde sınıflarında yerlerini alacaklar. Lise öğrencilerimizin sınavları Mart'ta yapılacak. Yüz yüze eğitim zorunlu değil, devamsızlık sayılmayacak. Bazı illerde salgınla ilgili vaka sayılarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Kararlar doğrultusunda farklı sınıf düzeylerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitim kararları alınabilecektir."

Editör: Wan Haber