Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  Şubat ayına girmemizle beraber 2021’de öğretmen atamaları ile ilgili açıklamada bulundu. Peki 2021 öğretmen atamaları nasıl olacak? Kaç öğretmen atanacak? Öğretmen atamaları nasıl olacak?

Milyonlarca öğretmen 2021’de öğretmen atamaların ne zaman olacağını araştırmaya başladılar. Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Sorusu merak ediliyor. Binlerce öğretmen atama beklerken gözler öğretmen ataması tarihine çevrildi. NTV'de özel röportaj sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarının nasıl yapılacağını açıkladı.

NTV'de özel röportaj sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarının aşama aşama yapılacağını ifade etti.

Öğretmen atamaları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl yaptığı gibi 2021 yılında da öğretmen ataması için işlem yapacak. Korona virüsten dolayı online eğitime devam eden öğretmenler, yüz yüze eğitim başladığında okula giderek eğitim veriyordu. Okulda eğitim verildiği süreçte 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan öğretmenlerin okula gelmemesinden dolayı oldukça çok öğretmen açığı bulunuyordu. Sayıştay'ın açıkladığı rapora göre kurum bazlı yaklaşık 138 bin öğretmen açığı bulunuyor.

Bu ihtiyaçların karşılanması ve öğrencilerin mağdur olmaması için 2021 yılında öğretmen atamalarının acil olarak gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Öğretmen atamaları hangi tarihte yapılacak merak eden adaylar, dört gözle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini bekliyor. MEB'den atamalara ilişkin karar geldiğinde haberimizde yer veriyor olacağız.

Kaç öğretmen atması yapılacak?

2021 yılı öğretmen atamaları için sorulan sorulardan birisi de kaç bin öğretmen atacağı sorusu. Yukarıda belirttiğimiz gibi Sayıştay raporuna göre kurum bazlı yaklaşık 138 bin öğretmen açığı yer alıyor. 2021 yılında atanmak isteyen öğretmen adaylarından 60 bin kişi atama talebini iletti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelere devam eden Milli Eğitim Bakanlığı'nın 55 bin öğretmen ataması için çalışmalar yaptığı öğrenildi. Bakanlıkların çalışmaları devam ederken son kararı yine Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. 2021 yılı içerisinde 55 bin öğretmen ataması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Wan Haber