12 Mart tarihinden itibaren başlayan ALES başvuruları bütün hızıyla sürüyor. Tüm Türkiye genelinde pek çok adayın katılmak amacıyla araştırmalarını devam ettirdiği ALES son başvuru günü de belli oldu. Peki büyük bir merak içerisinde araştırılan ALES başvuruları ne zaman sona erecek ve Son gün ne zaman? işte Bu soruların cevapları ve çok daha fazlası bu makalede sizleri bekliyor…

ALES Başvurusu Ne Zaman?

ALES 1 açısından ÖSYM'nin belirlemiş olduğu başvuru tarihi 12 ile 22 Mart tarihleri arasındadır. Bu aralık içerisinde başvurularını gerçekleştiremeyen adaylar açısından geç başvuru dönemi ise 1 Nisan 2021 tarihi olarak açıklandı.

ALES Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Sınav başvuru ücreti olarak 145 lira açıklanmıştır. Başvuru işlemleri 22 mart tarihinde sona erecek. Fakat ücret ödeme açısından son gün 23 Mart 2021 olarak açıklanmıştır.

ALES Başvurusunda Hes Kodu Şartı

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile ya da bireysel bir şekilde Bugünden itibaren ÖSYM'nin osym.gov.tr internet uygulaması üzerinden ya da ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından yapabilecek.

ALES Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvurular genel itibari ile elektronik ortamda yapılmaktadır. Bu hususta adayların izleyecekleri yol ise maddeler halinde aşağıda belirtilmiştir.

  • Kılavuz ile aday başvuru formunun edilmesi gerekir.
  • Daha sonrasında ise başvuruları nasıl ve nereye yapılacağını belirlenmesi gerekir.
  • Daha sonrasında ki aşamada ise ÖSYM aday işlemleri sistemi de hiçbir kaydı bulunmayan adaylardan İçişleri Bakanlığı nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü nüfus müdürlüklerinden fotoğrafları Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı edilmiş olan adaylar, başvuru merkezinde gitmeksizin e-devlet şifreleri ile e-devlet kapısı uygulaması üzerinden ÖSYM aday işlemleri sistemine kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.

Editör: Wan Haber