Kamu kurumlarında devlet memuru olarak çalışmak isteyen binlerce aday açısından sınav takvimi açıklandı. 2021 senesinde yalnızca lisans mezunlarına yönelik KPSS genel yetenek genel kültür ile eğitim bilimleri, alan bilgisi ve ÖABT sınavları yapılacak. Sınava hazırlık içerisinde olan adaylar, KPSS' in Kaç sorudan ibaret olduğunu ve sınavını karşı dakika süreceğini merak ediyor. Detaylar haberimizde…

2021 KPSS'DE Kaç Soru Sorulacak?

  • KPSS genel yetenek ve genel kültür sınavı tek oturum biçiminde yapılacak. Genel yetenek testinde adaylara Türkçe'den 30 soru, matematikten ise 30 soru sorulacak.
  • 2021 KPSS genel kültür testinde ise tarihten 25 soru, Coğrafyadan 18 soru, vatandaşlıktan 9 soru ve güncel bilgiler konusunda ise 6 soru olmak üzere toplamda 60 soru sorulacak.
  • Tek oturum şeklinde gerçekleşecek olan sınavda adaylara toplamda 120 soru sorulurken 130 dakikalık süre verilecek.
  • KPSS eğitim bilimleri sınavında ise toplamda 80 soru var ve sınav süresi ise 100 dakika olarak açıklanmıştır.

2021 KPSS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

KPSS genel kültür ve genel yetenek testi 1 Ağustos tarihinde yapılacağı, Eğitim Bilimleri sınavı ise 1 Ağustos tarihinde yapılacak olup KPSS alan bilgisi 1 ve ikinci Oturumları ise 1 ve 2 gün sınavları 7 ile 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2021 KPSS Baraj Puanı Kaç?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamalara göre tercih yapan adaylar en yüksek en aşağıya doğru sıralanır. Alım yapılacak olan kurumlar kendi baraj puanlarını açıklamaktadır. Alım yapılan adayların puanları değişkenlik gösterirken kurumları genellikle KPSS 70 puan ve üzeri 1 puan almış olma şartını koşuyor.

Editör: Wan Haber