ÖSYM tarafından açıklanan 2021 sınav takvimi ile beraber önlisans mezunu adayların eğitimlerini 4 yıllık lisans programlarına ya da bölümlerine tamamlanmak amacıyla katılım sağlayacakları 2021 DGS sınav tarihi yayınlanan ÖSYM takvimi ile böylece belirlendi. Bugün, ÖSYM’den gelen son dakika haberi ile açıklanan takvimle pek çok sınavında düzenleneceği o tarihler belli olurken, 2021 senesi içerisinde gerçekleştirilecek dikey geçiş sınavına katılım sağlayacak vatandaşlar sınav tarihine ilişkin detayları da merak ediyor.

2021 DGS Ne Zaman Yapılacak?
Dikey Geçiş Sınavı, 11 Temmuz 2020 günü yapılacak.

DGS Nedir?
•    DGS yani diğer bir tanımla dikey geçiş sınav da Türkiye’de 2 yıllık eğitimini alan öğrencilerin mezuniyetlerini 4 yıllık programlara tamamlamak amacıyla girmeleri gereken sınavın adıdır.
•    Önlisans mezunu öğrencilerini daha çok yakından ilgilendiren dikey geçiş sınavı ile öğrencilerin okumuş oldukları bölümü 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sınav sistemidir.
•     ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır.
•    Son sınıfta okuyan bir iki yıllık program öğrencisi hala DGS Sınavına girebilme hakkına sahiptir.

DGS'de Kaç Soru Geliyor?
DGS de 60 sayısal yani matematik 60 sözel yani Türkçe olmak üzere toplamda 120 soru geliyor.
Bu sınavdan yeteri kadar puanı alan öğrencilerin dikey geçiş sınavını kazanmış bir şekilde üniversitelerin 4 yıllık programlarında 3. Sınıftan itibaren eğitim alma hakkı elde etmeleri sağlanır.


 

Editör: Wan Haber