Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen saldırıyı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üstlendi. Saldırı sonrasında gözaltına alınan şüpheli ise serbest bırakıldı.

Deutsche Welle’nin haberine göre, IŞİD’e yakınlığı ile bilinen Amak Haber Ajansı saldırıyı düzenleyen kişinin IŞİD militanı olduğunu duyurdu. Haberde, saldırının IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonda yer alan ülkelerin vatandaşlarına saldırılar düzenleme çağrısı üzerine gerçekleştirildiği belirtildi.

TEK ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Bu haberden kısa bir süre önce ise, Federal Savcılık saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan şüphelinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Açıklamada, “Şimdiye kadar yürütülen soruşturma sonucunda zanlının olayın faili olduğu yönünde şüphe bulunmadığı” belirtildi. Şüphelinin polise verdiği kapsamlı ifadede, eyleme katıldığını reddettiği aktarıldı.

Görgü tanıklarının verdiği ifadeler doğrultusunda TIR şoförünün takibinin eksiksiz bir şekilde yapılamadığına dikkat çekildi. Bu çerçevede, şüphelinin eylem sırasında TIR’ın şoför mahalinde bulunduğunun ispatlanamadığı ifade edildi.

Berlin’de dün akşam Noel panayırına bir TIR’ın girmesi sonucun 12 kişi yaşamını yitirirken, yaklaşık 50 kişi de yaralandı.

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber