Android İşletim sistemine sahip olan cihaz kullanıcıları tarafından sıklıkla sorulan soruların başında Root nasıl atılır sorusu geliyor.

Android telefonların root atılma işlemi yapılması halinde, sistem dosyalarının eklenmesi veya bazı değişikliklerin yapılmasıyla birlikte uygulamalara erişim sağlanabilir. 

Peki root atmak nedir?

Telefona root atarak cihazda yüklü olan uygulamaların, yapılandırmalar ve kullanıcıların erişim sağlayamadığı ayrıcalıkların çalıştırılması sağlanmaktadır.

Root atıldığı süre boyunca sistem dosyaları deştirilip silinmesiyle önceden yüklenen dosyalar kaldırılabilmektedir. Veya tehlikeli işlemler önlenebilir. Root atma işlemi öncesinde kullanıcı onayı istenir, ardından süper kullanıcı uygulamasıyla birlikte cihazdaki mevcut işletim sistemi kaldırılmaktadır. Veya değiştirilmektedir.

Peki Root nasıl atılır?

Android telefonlara root atabilmek için ayarlar menüsüne girmeniz gerekir. Buradaki cihaz hakkında yazan bölümde bulunan yapım numarasına tıklanır.

Cihaz geliştirme için bir kaç defa tıklanması gerektiği uyarısını dikkate almanızda fayda var. Geliştirici seçenekleri aktifleştirdikten sonra Geliştirici seçenekler menüsüne girip menüden USB hata ayıklama moduyla root işlemi tamamlanır.

Editör: Wan Haber