Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Yozgat İl Koordinatörlüğü 2012 yılında işlemleri tamamlanan 12 projeye 7 milyon TL hibe desteği sağladı.
Yozgat TKDK İl Koordinatörü Veli Büke, 2012 yılı içerisinde TKDK'ye verilen projelerden 12'sinin tamamlandığını ve çalışmalara başladığını belirterek, "2012 yılında işlemleri tamamlanan 12 projeye 7 milyon lira hibe desteği sağlanmıştır. Projeler tamamlandıkça ödemelerde devam edecektir. Kabul edilen projelerimizden ilimize yaklaşık 30 Milyon TL hibe desteği sağlanmış olacak. Tesisleri tamamlanan projelere ödemeler yapılmaya devam edecek" dedi.
Vatandaşların projeler üreterek verilen desteklerden yaralanmalarını istediklerini belirten Büke, "Özelikle sekizinci çağrıda yer alan hayvancılık yapan vatandaşlarımızın hibe destekli traktör alabilmesi için yatırımın sonunda faaliyet alanlarıyla ilgili Tarım İl Müdürlüğünden AB standartlarını sağladıklarına dair belgeyi ve yine AB standardında çevre yönetimi belgesini Çevre İl Müdürlüklerinden temin etmeleri gerekmektedir. Bu yüzden adı geçen kurumlarla ortak bir çalışma yürütmekteyiz. Bu çalışmanın neticesinde ortak bir bilgilendirme broşürü hazırlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" diye konuştu.
(ÖE-AÖ-Y)

03.01.2013 17:23:07 TSI

Editör: Wan Haber