Manisa Valiliği'nin başlattığı "251 Bin Dev Öğrenci" projesi kapsamında hazırlanan Çanakkale Destanı çizgi romanı kitabının tanıtım toplantısı yapıldı.
Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz'ün yanı sıra, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 13 Ekim 2011 tarihinde başlatılan proje kapsamında toplam 11 adet farklı kitap basılarak öğrencilere dağıtıldı. Bu kitaplardan biri olan Çanakkale Destanı kitabı çizgi roman olma özelliğini taşıyor. Kuşe kağıdına toplam 40 bin adet basılan kitap, 340 sayfadan oluşuyor.
Proje kapsamında her geçen ayda yeni kitapların basıldığını belirten Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Bu ay ise Çanakkale Destanı çizgi romanı hazırlatıldı. Önümüzdeki Mart ayı Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olduğu için yine bizim yaptığımız bir proje olan Liseler arasında bir "Çanakkale Kahramanları Mektup" yarışması var. Şu an bu süreç yaşanıyor. Bu kapsamda öğrencilerimiz Çanakkale kahramanlarına mektuplar yazacaklar. Toplam 280 eser bir kitap halini alarak Mart ayında öğrencilerimizle buluşacak.Çanakkale Destanı kitabının özeliliği ise çizgi roman şeklinde olmasıdır. Bu kitap çocuklarımıza 5 TL den verilecek. Hedeflerimizden bir tanesi her öğrenci kendi evinde mini bir dev öğrenci kütüphanesi oluşturmasını sağlamaktır. Bu kitabı alırken çocuklarımız birde tuğla almış oluyorlar. Ve bu tuğlaları inşa etmekte olduğu eserlerin yapımında kullanıyor. Bu projeden elde edilen para yine önümüzdeki projelerde kullanılacaktır. Bu proje kapsamında hazırlanan kitaplar öğrencilerimizden çok talep görüyor. Öğrencilerden istediğim şu; bu kitapları bir defa okuyup kağıt mendil gibi atmayın. Çünkü bu kitaplar, atılacak cinsten kitaplar değil" diye konuştu.
(YB-ERG-Y)

20.02.2013 13:44:13 TSI

Editör: Wan Haber