Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, üzüm üreticilere tarım sigortası yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.
Başkan Okur, İlçedeki bağ alanlarında incelemelerde bulunarak üzüm üreticileriyle sohbet etti. Okur, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, tarım sigortasının önemine vurgu yaparak, üreticilere sigorta yaptırmaları konusunda çağrıda bulundu.
Bağlardaki budama işleminin tamamlandığını, bu süreçten sonra bağda toprak işleme ve gübrele dönemine geçileceğini belirten Okur, şöyle dedi: "Bu yıl havaların gündüzleri ılık, geceleri ise soğuk geçmesi bağlarda eren uyanmaya yol açacak. Bu durum bağları zirai don tehlikesiyle karşı karşıya bırakacak. Bu bakımdan üreticilerimizin ürünlerine tarım sigortası yaptırmaları tavsiye ediyoruz. Bunun maliyetinin yarısını devlet yarısını da üretici karşılıyor. Özellikle bağcıların sigorta yaptırmaları gerekiyor. Çünkü bu yıl havalar çok dengesiz gidiyor. Bir gün içinde dört mevsim yaşayabiliyoruz. Bu da bağları strese sokuyor. Bu yüzden üreticilerin ürünlerine tarım sigortası yaptırmasını ve mahsulünü her türlü doğal afete karşı koruma altına almasını öneriyoruz."
Üzüm üreticisi Naci Şenocak ise, düzenli olarak her yıl ürünlerine tarım sigortası yaptırdığını ve bunun faydasını gördüğünü söyledi. İklim şartları gereği Saruhanlı'da her yıl Mart ayında don ve kırağı meydana geldiğini ifade eden Şenoacak, "Bizim bu yörede tarım sigortası şart oldu. Çünkü her sene doğal afet riski var. Ben son 3 yıldan bu yana tarım sigortası yaptırıyorum. Bu yıl da yaptıracağım" diye konuştu.
(SD-ERG-Y)

21.02.2013 11:14:22 TSI

Editör: Wan Haber