Mersin'in Tarsus ilçesinde, dünden bu yana devam eden yağmurdan zarar gören vatandaşlar için 'kriz merkezi' oluşturuldu.
Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi başkanlığında kurulan kriz merkezinde, yağmur nedeniyle su taşkınlarında zarar gören vatandaşlar için alınması gereken acil önlemler masaya yatırıldı.
Güldibi, toplantıda, afet bölgesine daha önceden gönderilen kamyonlar ve ekskavatörlere ek olarak takviye kamyon ve ekskavatör gönderilmesi, bölgedeki olası elektrik kesintilerine anında müdahale edilmesi için Tedaş ekiplerinin bölgeyi sürekli kontrol altında tutması, gezici sağlık ekiplerinin 18 ayrı noktadaki yaklaşık 3000 çadır kentli ile yerleşik köy halkının olası sağlık sorunlarına karşı bölgede hazır
olması talimatını verdi.
Kelahmet ve Çayboyu ilköğretim okullarında eğitim öğretimin sel nedeniyle tatil edildiğini belirten Güldibi, "Çayboyu İlköğretim Okulu'nda 25 vatandaşımızı misafir etmekteyiz. Yine bu iki köyde 200 vatandaşımıza yemek yardımı yapmaktayız" dedi.
Tarsus merkezindeki pansiyonlu okullarında hazır tutulması talimatını da veren Kaymakam Güldibi, afet bölgesine ilk etapta çok acil 200 battaniye ve 100 yatak sevk edileceğini ve ayrıca tarım arazilerinde zarar tespit çalışmalarının yapılacağını kaydetti.
Emniyet ve jandarma güçlerinin bölgede güvenliği sağlamak için tedbirlerini artırdığını da ifade eden Güldibi, "Afet bölgesindeki köylerde ve çadırlarda yaşayan vatandaşların tek tek kontrol edilerek, su istimale meydan vermeden ihtiyaçlarının tespit edilecek ve her türlü yardımın hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak" diye konuştu.
(SZP-Y)

20.12.2012 17:42:35 TSI

Editör: Wan Haber