Sorgun İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, vatandaşları hırsızlara karşı uyararak, mahallelerinde şüpheli gördükleri şahısları emniyete bildirmelerini istedi.
Özellikle kış aylarında vatandaşların komşularına yada yakınlarına misafirlik için daha çok gidip geldiği aylar olduğunu belirten Sorgun İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, "Evinizden çıkmadan önce mutlaka kapı ve pencerelerin kapalı olup olmadığını kontrol edin. Kısa süreli bir komşunuza gidecekseniz mutlaka evin bir lambasını açık bırakın. Eğer uzun süreli bir yere gidecekseniz mutlaka en yakın komşularınıza nereye gittiğinizi ve ne zaman döneceğiniz konusunda bilgilendirin. Mahalle veya sokağınızda tanımadığınız şüpheli kişileri de mutlaka emniyete bildirin" dedi.
Emniyet olarak sürekli vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Üney, "İlçe emniyet müdürlüğümüze bağlı toplum destekli polislik büro amirliği ekiplerimiz ilçemizde bulunan toplu konut bina sakinlerini ziyaret ederek onları hırsızlara karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyorlar. Ayrıca ekiplerimiz bina girişlerine çeşitli afiş ve broşürler yapıştırıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ekiplerimizin bina girişlerine bıraktıkları yada yapıştırdıkları afiş veya broşürleri mutlaka okusunlar. Son olarak özellikle toplu konut binalarında oturan apartman sakinleri mutlaka bina giriş kapısını kapalı tutsunlar" diye konuştu.
(ÖE-ZB-Y)

20.02.2013 13:05:36 TSI

Editör: Wan Haber