Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu'nda 12-14 Şubat tarihlerinde yapılan Serbest ve Greko-Romen Güreş Okullararası İl Birinciliği müsabakalarında, Greko-Romen stilde Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi takım şampiyonu oldu.
Manisa ve İlçelerden toplam 27 okuldan 191 güreşçinin katıldığı müsabakalar sonucunda takım şampiyonluğunu Greko-Romen stilde Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, ikinciliği Manisa Endüstri Meslek Lisesi, üçüncülüğü Turgutlu Özel Gündüzalp Anadolu Lisesi ve dördüncülüğü Turgutlu İnci Üzmez Endüstri Meslek Lisesi kazandı. Serbest Güreşte ise birinciliği Salihli İmam Hatip Lisesi, ikinciliği Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, üçüncülüğü Salihli Endüstri Meslek Lisesi ve dördüncülüğü Akhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.
Dereceye giren takımlara kupaları ve sıkletlerinde ilk üçe giren güreşçilere madalyaları Manisa Güreş İl Temsilcisi Ali Haydar Aras, Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara ve diğer yetkililer tarafından verildi.
Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu Lisesinden 100 kilogramda Deniz Yasak ve Ali Kaynak, 85 kilogramda Mert Ceylan, 76 kilogramda Eyüp Sayan ve Miraç Akdoğan, 54 kilogramda Oğuzhan Üyük, 50 kilogramda Oğuzhan Ofli, 46 kilogramda Selman Çubukçu ve 42 kilogramda ise güreşen Kerem Emre Tunç 08-10 Mart 2013 tarihlerinde Manisa ve Düzce'de yapılacak grup müsabakalarında Manisa'yı temsil ederek Türkiye Şampiyonluğu vizesi arayacaklar.
Müsabakalarla ilgili olarak açıklama yapan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Güreş Antrenörü Behçet Karaca, "Sikletlerinde dereceye giren güreşçilerimizi yürekten kutluyorum Bizim hedefimiz ata sporumuza alt yapıda yeni yetenekler kazandırmak. Şampiyonlar kolay yetişmiyor, ancak asıl hedefimiz kaliteli ve karakterli insanlar yetiştirmek. Her iki stilde güreşen güreşçilerimiz toplam 21 madalya kazandı" dedi
Müsabakalarla ilgili olarak açıklama yapan Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Giray Kara ise, "Kazandıkları başarıdan dolayı öğrencilerimi kutluyorum. Öğrencilerimiz Manisa için Türkiye ile yarışmaktadırlar. Güreşin marka okuluyuz. Güreşçilerimizden bu yıl da büyük başarılar bekliyorum" şeklinde konuştu.
(AY-ERG-Y)

20.02.2013 15:48:47 TSI

Editör: Wan Haber