Manisa'nın Saruhanlı İlçesinde kamudan hizmet alan vatandaşların memnuniyet ve şikayetlerini belirleyip, sonuca göre tedbir almak amacıyla yürütülen "Vatandaş odaklı yönetim" projesi kapsamında, telefonla aranıp görüşü sorulan vatandaşların yüzde 99'unun kamu hizmetinden memnun olduğu belirlendi.
Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, 2 yıl önce uygulama koydukları "Vatandaş Odaklı Yönetim Projesi"nin sonuçlarını gazetecilerle paylaştı. Söz konusu proje kapsamında, işlem yaptırmak için ilçedeki resmi dairelere gelen vatandaşların isminin, adresinin ve telefon numaralarının not alındığını belirten Kaymakam Otcu, daha sonra bu kişilerin bazen görevli kişilerce, bazen de kendisi tarafından telefonla aranıp, geldiği kurumda nasıl karşılandığının, bir şikayeti olup olmadığının sorulduğunu söyledi. İki yıl içinde ilçede 21 bin 238 vatandaşın kamudan hizmet aldığını, bunlardan yüzde 10'una tekabül eden 2 bin 124 kişinin günlük olarak telefonla aranıp, aldığı hizmetten memnun olup olmadığının sorulduğunu ifade eden Otcu, şunları ifade etti: "İki yıldır yapmış olduğumuz çalışmalardan çıkarmış olduğumuz analize göre telefonla aranan 2 bin 124 vatandaştan 2 bin 112'si memnun olduğunu, 12 vatandaşımız ise memnun olmadığını ifade etmiş. Çıkan sonuç memnuniyet verici, vatandaşlarımızın yüzde 99'unun kamu hizmetinden memnun olması bizi de mutlu etti. Amacımız, vatandaşlarımızın tamamının hizmetlerimizden memnun olmasını sağlamaktır. Projemiz doğrultusunda vatandaşlarımızın vermiş olduğu bilgiler neticesinde şikayetçi olunan 12 kişi hakkında da gerekli uyarılar yapıldı."
Projenin amacının, insan hakkı ihlalini önlemek ve idareyi daha iyi hale getirmek olduğunu ifade eden Otcu, "Bu kapsamda kamuda çalışan memuru denetim altında tutmuş, kamuya hizmet almak için gelen vatandaşın şikayeti doğrultusunda gerek sistemden, gerekse memurdan kaynaklanan sıkıntıyı belirliyoruz. Bunların yanında da kamudan vatandaşa iyi bir imaj sergilemiş oluyoruz. Kaymakamın bir vatandaşı telefonla arayıp, devletin hizmetinden memnun olup olmadığını sorması, toplumda devletin imajını artırır" dedi.
Otcu, projenin kolay ve uygulanabilir olduğunu, Türkiye genelinde uygulanması halinde iyi sonuçlar alınabileceğini kaydetti.
(SD-ERG-Y)

05.12.2012 15:16:14 TSI

Editör: Wan Haber