Başbakan ve eşlerinin himayesinde; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının öncülüğünde ve Erzurum İli genelinde Vali ve eşlerinin desteğiyle hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi için Pazaryolu'nda Kaymakamlık Toplantı salonunda Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir'in başkanlığında tüm Kamu Kurum Kuruluş ve Sivil Toplum örgütlerinin katılımıyla tanıtım toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi 24 aylık bir proje olup 5 alt projeden oluşuyor.
İlçe Kaymakamı Taner Tengir, açılış konuşmasında; "Koruyucu Aile; kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme alt projelerdir. Bu proje temelinde; toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Gönüllülük, hepimizin bildiği üzere maddî beklenti ve çıkar ilişkisi olmadan, ailesi dışındakilere yardım edip onların ihtiyaçlarını gidermektir. Düşenin elinden tutmak, sorunun çözümü için çaba sarf etmektir. Bizim kültürel yapımız buna müsait. Ancak, teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması, hayat şartları nedeniyle giderek maddeleşen dünyada birbirimizden kopmaya başladığımız da bir gerçek. İlişkilerin çıkar ilişkisine dönüştüğü, menfaatlerin ön planda tutulduğu, sevginin, dostluğun, kardeşliğin unutulduğu bir dünyada yaşıyoruz ne yazık ki. Ancak; manaya yakınlaşmak, zorda olanın elinden tutmak, solan yüzleri güldürmek, boynu bükük mazlumlara, destek olmak ve bunu özümsemek ve Milletimizin geleneğinde zaten var olan ve kuşaktan kuşağa aktarılan yardımlaşma ve dayanışma kültürünü zirveye çıkarmak için bir fırsat olarak görüyorum. Zaten; Dinimizin de temelinde; sevgiyi, yardımseverliği, paylaşmayı merhameti esas almak vardır. Dolayısıyla; ben merkezli yaşantımızdan uzaklaşma adına bu projede Pazaryoluluların gönüllü elçi olmasını diliyorum" dedi.
İlçe Kaymakamı Taner Tengir'in eşi Handan Tengir ise; projenin ilk aşaması olan koruyucu aile hakkında bilgiler vererek, "Bazı aileler zihinsel, bedensel yada psikolojik sorunları veya ekonomik yetersizlikleri, boşanma, ölüm, hükümlülük gibi sosyal sorunları nedeniyle bütünlüklerini devam ettiremez ve kendisinin veya çocuklarının gereksinimlerini karşılayamaz hale gelirler. Böyle durumlarda çocuklara yardım etmenin en iyi yolu karşılık beklemeksizin gönülden destek olmaktır" diye konuştu.
Tengir, insan olmanın bir gereği olarak; her insanın ihtiyaç sahibi bir insana maddi ya da manevi bir paydasının olacağını bunun için yeterli olan tek şeyin niyet olduğunu sözlerine ekledi.
(ERZ-AT-Y)

12.02.2013 15:21:02 TSI

Editör: Wan Haber