Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuri Özdemir, bugün bazı internet sitelerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne polis ekiplerince baskın yapıldığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın birçok dosyasına polis tarafından el konulduğu iddialarını yalanladı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi adına yazılı bir açıklama yapan Meclis Üyesi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir birimine baskın düzenlenmediğini, yayınlanan haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bugün bazı haber sitelerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne polis ekiplerince baskın yapıldığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı'nın birçok dosyasına polis tarafından el konulduğu yönünde haberler yapıldığını belirten Özdemir, "Haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir birimine emniyet tarafından bir baskın gerçekleşmemiştir. Bu haberi yayınlayan siteler daha sonra haberi, 'Polis baskını yok, Sayıştay denetimi var' şeklinde düzeltmişlerdir. Ancak bu düzeltme, kendileri açısından daha vahim bir gerçeği ortaya koymaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay müfettişleri tarafından ilk defa denetlenmiyor. Kaldı ki, Sayıştay müfettişi yaklaşık 2-3 aydır belediyemizde denetimlerde bulunmaktadır. Bunu yeni bir habermiş gibi sunmanın anlamı olmadığı gibi bütün belediyeler Sayıştay denetimine tabi tutulmaktadır" dedi.
Habercilerin haber yaparken biraz daha dikkatli ve objektif olmalarını isteyen Özdemir, şunları kaydetti: "Aksi takdirde kendi kendilerini yalanlamak ve kamuoyunda inandırıcılıklarını kaybetmek durumunda kalırlar. Tüm basın ve kamuoyu bilsin ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir birimine polis tarafından bir baskın yapılmamıştır, bu yönde çıkan haberler de gerçeği asla yansıtmamaktadır."
(KYM-Y)

02.02.2013 15:07:12 TSI

Editör: Wan Haber