Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yaptıkları oyuncakların ve eğitsel araçların yer aldığı sergi düzenlenen törenle açıldı.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Sergisi, Merkezi Yemekhane ve Kafeteryada, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Telat Yanık, Rektör yardımcısı, Prof. Dr. Mehmet Biber ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Köktekin tarafından açıldı. Açılış sonrası sergiyi gezen Prof. Dr. Telat Yanık, Prof. Dr. Mehmet Biber ve Prof. Dr. Kazım Köktekin, Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında eğitici ve öğretici özelliğe sahip birbirinden güzel oyuncaklar ve eğitici araçlar yapan öğrencileri kutladı.
Oyun oynarken eğitici özelliği olan oyuncakların yapımında plastik şişe, kap ve karton kutu gibi geri dönüşüm özelliği olan atık maddelerden yararlandıklarını anlatan öğrenciler, "Ders kapsamında çocukların gelişim düzeylerini geliştirmek ve onları eğlendirirken öğretmek için kuklalar, hikaye kitapları, sayılar, genel kültür araç gereçleri yaptık. Hepsi birbirinden güzel olan oyuncaklar, sergilendikten sonra okullarda çocukların eğitimi için kullanılacaktır" dedi.
(AG-MET-Y)

05.01.2013 15:10:50 TSI

Editör: Wan Haber