Bayburt Belediyesi'nce gerçekleştirilen çalışma ile Bugüne kadar Kür Nehri'ne boşaltılan atık sular, şehrin yeni yapılan kanalizasyon şebekesine toplatılarak, Kür Nehri doğal temizliğine kavuşturuldu.
Ardahan'ın zaruri ihtiyaçlarından olan kanalizasyon sorununu tamamen çözmek için çalışmaların aksatılmadan sürdüğünü söyleyen Başkan Köksoy, "Şehrimiz büyüyor biz bu aşamada ilerde sıkıntı çekmemek için bunun altyapısını oluşturuyoruz. Kanalizasyon sorunu gerçekten su ile kıyaslanamayacak kadar vahim bir durumda idi. Biz bu çalışmalara başladığımızda, altyapı eksikliğin şehrimizde yüzde 50-60 arası olduğunu tahmin ediyorduk., bu sorunun şehrin tamamında yüzde 70'lerin üzerlerinde olduğunu tespit ettik. Örneğin, Halil efendinin yarısı yoktu, yarısı da projeye uygun olmayan 20-30 santimetre üstten yapılarak, Kür Nehrine gelişigüzel akıtılmıştı. Bunlar kabul edilemez ve yasaya göre de uygun değildi. Bitirdiğimiz başlıca yerler, Halil efendi mahallesi, Artvin caddesinin sağı solu, İnönü Mahallesi Göle ye giden yolun sağ ve sol tarafı, Karagöl mahallesinin İmam Hatip Lisesi"nin üst kısımları, Jandarma komutanlığına kadar olan yerler, Kaptanpaşa'nın yukarısında trafik şubesinin karşısı olmak üzere buralar tamamen bitirildi. Arıcılıktan Hanak yoluna kadar olan kısımda bitmek üzeredir. Şuan bir ekibimizde Atatürk mahallesi sanayi sitesi çevresinde çalışıyor, orası da bittikten sonra, Seneye Yenimahalle ve Halil Efendi Kayabaşı kalıyor, şuanda 25 kilometreyi geçtik şehrin yüzde 60'nı tamamlamış olduk. Önümüzdeki yıl altyapı sorununu tamamen çözmüş olacağız" dedi.
Başkan Köksoy, ayrıca önümüzdeki yıl, Kongre caddesi ve Cumhuriyet Caddesini sıcak asfalt yapacaklarını, bunun içinde bu yerlerin altyapısının tamamen bitirilmiş olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
(OY-AT-Y)

06.12.2012 18:29:49 TSI

Editör: Wan Haber