Adana'da şiddet uyguladığı eşinin baba evine gidip geri dönmemesi üzerine kayınbabasını öldürttüğü, kayınbiraderini yaralattığı ileri sürülen kişi ile tetikçinin ömür boyu hapis istemi ile yargılanmasına başlandı.
Olay, 22 Temmuz 2012 günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir Mahallesinde meydana geldi. Hurdacılık yapan Şahin Can (34), bir süre önce Bit Pazarı'nda esnaflık yapan Salih Yorulmaz'ın (54) kızı Melek ile evlendi. İddiaya göre, Can'ın şiddet uyguladığı eşi baba evine geri döndü. Sinirlenen koca, kayınbabasını tehdit etti. Salih Yorulmaz oğlu Ahmet ile Kocavezir Mahallesi Güney Kıyı Boyu Caddesi'ne gitti. Cep telefonu ve eski eşyalar satan Yorulmaz, tezgâhını düzeltirken damadı Şahin Can, kardeşi Ömer Can ve kiralık olarak tuttukları iddia edilen İbrahim Saran ile birlikte geldi.Tetikçi,Saran baba ve oğluna ateş etti. Salih Yorulmaz hayatını kaybederken oğlu Ahmet yaralandı. Şahin Can'ın tetikçiyi "yanında olacağız.Yardım edeceğiz" diye motive ettikleri iddianamede yer aldı.
Adana 9.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Şahin Can, kardeşi Ömer, kuzeni Müslüm Can, tetikçi İbrahim Saran ve tutuksuz Ahmet Karakuş hazır bulundu. Damat Şahin Can iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Olay günü ben, Ömer va arkadaşım Ahmet birlikte balık avlamaya gittik. Eşimle aramda sorun yoktu. İbrahim'i azmettirmedim" dedi.
Ömer Can ve Ahmet Karakuş ve Müslüm Can'da olayla ilgilerin olmadığını belirtiler. Can kardeşler tarafından azmettirildiğini ileri süren İbrahim Saran ise, "Kayınbabasını dizinden vurmam için Şahin silah ve 40 TL verdi. Silah tutukluk yaptı. Kaçarken arkasından sıktım. Oğlu Ahmet elini beline atınca ona da sıktım. Benim cezai ehliyeti yoktur raporum olduğu için Şahin bana yaptırdı" diye konuştu.
Kendisi yüzünden cinayet işlenen Melek Yorulmaz ise, babasını suçlayarak, "Eşim kumar oynayan babama para vermemişti. Babam bu yüzden beni ve çocuklarımı kendi evine götürmüştü. Babam eşimi öldürmek bile istedi. Ayrıca babam sanık İbrahim Saran'a miras yüzünden amcamı öldürmesi için 10 bin TL'ye anlaşmıştı. Babam parayı vermeyince babamı öldürmüş." dedi. Mahkeme, Müslüm Can'ı tahliye edip, duruşmayı erteledi.
(FKE-ÖK-Y)

08.01.2013 10:27:30 TSI

Editör: Wan Haber